VIDEO. S-a deschis Târgul de Paști din centrul Sucevei

S-a deschis Târgul de Paști din centrul Sucevei

Această manifestare este organizată în perioada 25 aprilie – 2 mai, de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava.

Evenimentul se desfășoară pe Esplanada Casei de Cultură Suceava, având ca scop promovarea şi valorificarea meşteşugului de încondeierea ouălor în Bucovina, precum și a altor meșteșuguri din zonă, dar și coordonarea şcolilor de încondeiere din judeţul Suceava.

Scopul acestui târg este acela de a stimula creatorii populari autentici, să promoveze valorile culturale durabile din spaţiul bucovinean şi în egală măsură, să promoveze și în spaţiul internațional, această frumosă regiune turistică din România.

Evenimentul se adresează tuturor meşteşterilor populari care respectă tehnica, motivistica şi cromatica ouălor pascale închistrite tradiţional, dar și altor meșteri populari, specializați în alte meșteșuguri populare: industrie casnică textilă, prelucrarea lemnului, olăritul, împletituri tradiționale, prelucrarea pieilor etc.

În ziua de 21 aprilie, a debutat ediţia 2024 a programului „Paştele în Bucovina”, cu Festivalul naţional al ouălor încondeiate de la Ciocăneşti, ediţia a XIX-a. Evenimentul s-a desfășurat în casa de cultură din localitate.

În ziua de 23 aprilie, cu începând cu ora 10.00, la Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului s-a desfășurat cea de-a XXV-a ediţie a Târgului de Paşte.

În perioada 25 aprilie – 2 mai se desfășoară Târgul meşterilor populari de pe esplanada Casei de Cultură Suceava.

Pe data de 28 aprilie s-a desfășurat Festivalul Ouălor Încondeiate, ediţia a XV-a, de la Moldoviţa. Totodată pe esplanada Casei de Cultură din centrul Suceveni a avut loc un concert de pricesne și cântece religioase.

În prima zi de Paşti, de la ora 13.00, pe esplanada Casei de Cultură Suceava sucevenii sunt așteptați la festivalul „Paștele în Bucovina”, cu „Clopotele Bucovinei”, „Cântecele cu toacă”, un concert cu Ovidiu Lipan Țăndărică, Fanfara „Zece Prăjini” și corurile de la Salcea de la Bosanci.

Citește și:

top citite:

Ultimile știri