Un șofer depistat la volan cu permisul anulat a făcut schimb de locuri cu soția sa

Un șofer depistat la volan cu permisul anulat a făcut schimb de locuri cu soția sa

La data de 05 iulie, ora 11.20, în baza informațiilor furnizate de către Poliția Municipiului Rădăuți, echipajul de poliție din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta s-a deplasat spre comuna Sadova – Pasul Trei Movile și procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire unui autovehicul, constatându-se cu acest prilej faptul că, la momentul efecutării semnalului, conducătorul autovehiculului a făcut schimb de locuri cu pasagerul care se afla pe locul din dreapta-față.


Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că în mașină se afla un bărbat de 52 ani, (conducător auto) și o femeie de 54 ani (pasager în auto).

Totodată, în referire la persoana bărbatului care a condus mașina până să facă schimb de locuri cu pasagera, s-a constatat faptul că are permisul de conducere anulat, acesta fiind motivul pentru care a schimbat locul în autovehicul cu femeia de 54 de ani.


Fiind continuate verificările la sediul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, cu prilejul efecutării controlului autovehiculului, au fost identificate 120 bucăți țigarete de proveniență extracomunitară, despre care s-a stabilit că aparțin bărbatului de 52 de ani, acesta neprezentând niciu fel de documente privind proveniența.


S-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, precum și cu privire la săvârșirea infracțiunii de “favorizarea infractorului”. De asemenea, față de bărbatul de 52 de ani a fost luata masura retinerii pentru 24 ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv IPJ Iași.


Totodată, acesta a fost sancționat conform Legea 227/2015 prin care s-a dispus confiscarea țigaretelor.

Citește și:

top citite:

Ultimile știri