Șase indivizi trimiși în judecată pentru tentativă de omor calificat după ce au bătut cu sălbăticie un bărbat în plină stradă

Șase indivizi trimiși în judecată pentru tentativă de omor calificat după ce au bătut cu sălbăticie un bărbat în plină stradă


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a
șase inculpați, cercetați după cum urmează: inculpatul 1 și inculpatul 2– în stare de arest preventiv, inculpatul 3– sub control judiciar, inculpatul 4 și inculpatul 5 – în stare de libertate, iar inculpatul 6 – în stare de arest la domiciliu, toți pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor calificat.

În baza unui plan stabilit în prealabil, în data de 04 iulie, în jurul orei 21.20, în timp ce se aflau în zona Gării Dornești, inculpații au agresat un bărbat, aplicându-i mai multe lovituri cu ajutorul unor obiecte contondente și cu picioarele în zona corpului și a capului, context în care au urmărit suprimarea vieții victimei.

În urma cercetărilor a rezultat că în data de 04 iulie, în jurul orei 20:30, persoana vătămată s-a deplasat în zona Gării Dornești, pentru a se întâlni cu unchiul său.

Aceştia au stat de vorbă până în jurul orei 21.15, când, în zonă au apărut trei autoturisme din care au coborât mai multe persoane, înarmate cu obiecte contondente şi care s-au îndreptat în fugă către ei.

Inculpații au început să lovească în mod repetat și concomitent persoana vătămată în zona corpului cu obiectele contondente avute asupra lor: inculpatul 1 (înarmat cu o crosă de golf), inculpatul 2 (înarmat cu un par) și inculpatul 3 (înarmat cu o crosă de golf). În același timp, inculpatul 5 înarmat cu un par, a lovit persoana vătămată de 18 ori în zona corpului, în timp ce acesta din urmă se afla în picioare, dar și după ce era căzută la nivelul solului.

În timpul altercației, inculpatul 1 și inculpatul 3 au pierdut obiectele contondente inițiale (crose de golf), motiv pentru care s-au înarmat cu alte obiecte, respectiv pari din lemn. Cu aceste obiecte, inculpatul 1 i-a aplicat un număr de 8 lovituri persoanei vătămate, inclusiv după ce acesta era căzut la nivelul solului.

inculpatul 2 i-a aplicat inițial 3 lovituri cu parul în zona corpului persoanei vătămate apoi l-a lovit cu piciorul în zona capului.

La fața locului a venit și inculpatul 4, care avea asupra sa un obiect contondent, s-a îndreptat către persoana vătămată, care era căzută la pământ, și a lovit-o cu obiectul respectiv.

Inculpatul 6 i-a aplicat persoanei vătămate un număr de șapte lovituri cu muchia toporului, în zona superioară a corpului (spate) și o lovitură în zona membrelor inferioare. În acel moment, persoana vătămată a prins cu mâinile muchia toporului, s-a ridicat și a reușit să se îndepărteze de agresori.

Ulterior, agresorii s-au îndreaptat spre autoturismele cu care au venit și au părăsit locul faptei.

Persoana vătămată a fost examinată medico-legal, și a rezultat că acesta prezenta traumatism cranio – cerebral cu plagă contuză suturată, tumefacţii piramidă nazală, traumatism toracic cu pneumotorax hemitroce drept, traumatism coloană vertebrală, fractură apofiză spinoasă, traumatism membre, hematoame, excoriaţii, necesitând pentru vindecare 35-40 de zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Citește și:

top citite:

Ultimile știri