sâmbătă, octombrie 31, 2020
Acasă Actual 1038 de cazuri de Covid 19 în evoluție în județul Suceava

1038 de cazuri de Covid 19 în evoluție în județul Suceava

În județul Suceava sunt 1038 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție. Incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 1,36 la mia de locuitori.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 18 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 33 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 554 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 190 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 77 pacienți sunt în zona tampon și 287 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 190 pacienți diagnosticați Covid-19 dintre care 90 prezintă forme medii ale bolii, 25 prezintă forme ușoare. Totodată 57 de pacienți prezintă forme severe și 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI, iar doi dintre sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 367 de paturi libere din care 30 pentru pacienți Covid-19, 218 în sectorul Non-Covid și 119 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu este disponibil nici unpat pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 22 ventilatoare libere din care 6 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 88 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 62844, în ultimele 24 de ore fiind testate 626 de persoane.

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 6170 de persoane declarate vindecate.

Sâmbătă dimineață se aflau în carantină 613 de persoane și în izolare la domiciliu se află 380 alte de persoane.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 17 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 22 au câte un caz în evoluție, 32 au sub cinci cazuri în evoluție, 27 au sub zece cazuri în evoluție iar 16 au peste zece cazuri în evoluție.

În cursul zilei de 16 octombrie, polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 628 persoane. De asemenea, au fost verificate 140 societăți comerciale și au fost aplicate 159 sancțiuni contravenționale, în valoare de 19000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

“Toate măsurile dispuse la nivelul județului Suceava sunt destinate protejării cetățenilor. Vă rugăm să respectați cu strictețe regulile preventive și reglementările în vigoare, pentru a stopa creșterea periculoasă a ratei de îmbolnăviri! Facem apel la cetățeni să conștientizeze severitatea momentului în care ne aflăm din punct de vedere epidemiologic: sănătatea publică, protecția individuală și a întregii comunități, funcționarea economiei și menținerea unui loc de muncă stabil sunt aspecte interdependente care ne privesc pe noi toți. Este imperativ să respectăm cu strictețe măsurile instituite de autorități pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a infecției cu COVID-19 și să cooperăm cu instituțiile implicate în managementul situațiilor de risc.Viața și sănătatea celor din jurul nostru depind de responsabilitatea fiecăruia dintre noi iar urgența de sănătate publică cu care ne confruntăm poate fi controlată numai prin disciplină, personală și colectivă! Restpectați regulile de distanțare socială chiar și în cadrul întâlnirilor familiale pentru a proteja membrii familiei aflați în situație de risc, Limitați contactul direct cu alte persoane în afara celor care fac parte din familia restrânsă, Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la interacțiunea cu un număr mare de oameni!Protejați propria sănătate, Amintiți-vă permanent faptul că acțiunile personale îi pot afecta pe ceilalți, copii, adulți sau vârstnici! Depinde de fiecare dintre noi și de noi toți împreună să limităm răspândirea acestui coronavirus!”, a transmis prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți oameni:

– purtați corect masca de protecție, aruncați-o după folosire într-un recipient de gunoi cu capac și spălați-vă imediat mâinile cu apă și săpun sau dezinfectați-vă cu soluții pe bază de alcool;

– nu vă atingeți ochii, gura, nasul dacă nu v-ați spălat pe mâini;

– păstrați distanța de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane;

– curățați periodic suprafețele de contact (mânere, mese etc.) cu soluție dezinfectantă;

– în cazul apariției simptomatologiei specifice COVID-19, accesați numărul unic de urgență 112;

– consultați periodic site-urile oficiale, în vederea informării asupra evoluției prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Nu uitați: comportamentul preventiv individual conduce către sănătatea întregii comunități!

Cetățenii au la dispoziție linia TELVERDE – 0800800165 operaționalizată de Ministerul Afacerilor Interne, la care pot sesiza încălcările normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

știri ultimă oră

Acțiune comună a Poliției Române și CFR Călători, pentru siguranța transporturilor și a călătorilor FOTO

Acțiune comună a Poliției Române și CFR Călători, pentru siguranța transporturilor și a călătorilor. Polițiștii...

Incendiu la o clădire de birouri din municipiul Suceava FOTO

Incendiu la o clădire de birouri din municipiul Suceava, sâmbătă dimineață. Militarii Detașamentului de...

Accident rutier pe raza localității Adâncata. O persoană a fost transportată la spital FOTO

Accident rutier pe raza localității Adâncata. O persoană a fost transportată la spital. Evenimentul rutier...

Cele mai citite știri

Microbuz cu țigări în valoare de peste 300.000 de lei abandonat de contrabandiști în curtea unui imobil din Straja FOTO

Microbuz cu țigări în valoare de peste 300.000 de lei abandonat de contrabandiști în curtea unui imobil din Straja.

Accident rutier pe raza comunei Vama. O șoferiță beată s-a răsturnat cu mașina

Accident rutier pe raza comunei Vama. O șoferiță beată s-a răsturnat cu mașina. Polițiștii SPR 14 Vama aflați în...

Patroana unei pensiuni din Vatra Dornei s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”

Patroana unei pensiuni din Vatra Dornei s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de "zădărnicirea combaterii bolilor". Femeia,...

Un tânăr din Ulma a intrat cu mașina în șanț și a lovit un podeț, în timp ce era urmărit de polițiștii de frontieră

Un tânăr din Ulma a intrat cu mașina în șanț și a lovit un podeț, în timp ce era urmărit de polițiștii...

Scenariile după care vor funcționa școlile din județul Suceava săptămâna viitoare

Scenariile după care vor funcționa școlile din județul Suceava săptămâna viitoare. Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat vineri,...