duminică, mai 9, 2021
Acasă Actual 18 cazuri active de Covid 19 în Straja. Vezi câte cazuri sunt în Suceava, Fălticeni și Rădăuți

18 cazuri active de Covid 19 în Straja. Vezi câte cazuri sunt în Suceava, Fălticeni și Rădăuți

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 39 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 26 au câte un caz în evoluție, 33 au sub cinci cazuri în evoluție, 11 au sub zece cazuri în evoluție iar 5 au peste zece cazuri în evoluție.

Comuna Ciocănești înregistrează la data de 05 august doar 5 cazuri în evoluție cu 8 cazuri mai puțin decât în data de 04 august. De asemenea municipiile Fălticeni, Suceava și Rădăuți înregistrează, în ultimele 24 de ore, o scădere a numărului de cazuri active, de la 21 la 17 cazuri active (0,54 rata la mia de locuitori), de la 50 de cazuri active la 49 (0,39 rata la mia de locuitori) și respectiv de la 25 de cazuri active la 23 (0,68 rata la mia de locuitori). De asemenea orașul Vicovu de Sus înregistrează o scădere a numărului de cazuri active de la 21 de cazuri active în 4 august la 16 cazuri active în prezent (0,97 rata la mia de locuitori).

Potrivit Prefecturii Suceava, se constată, în ultimele 24 de ore, o creștere a numărului de cazuri active în cazul comunei Straja care în data de 04 august înregistra 12 cazuri active iar astăzi, 05 august, înregistrează 18 cazuri active ( 3,05 rata la mia de locuitori).

Miercuri dimineață, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3868 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 10 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 7 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 520 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 142 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 98 pacienți sunt în zona tampon și 280 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 142 pacienți diagnosticați Covid- 19, 91 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 38 forme ușoare, iar 13 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care patru sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 80 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 9 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 34375 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 420 de persoane.

În cursul zilei de marți, polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 291 persoane.

De asemenea, au fost verificate 97 societăți comerciale, fiind constatată 1 infractiune – pentru zădărnicirea combaterii bolilor si aplicate 4 sancțiuni contravenționale, toate cu avertisment, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

“În contextul evoluției epidemiologice actuale, și anume creșterea numărului de paturi ocupate la Spitalul Județean de Urgențe “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și la Spitalul Municipal “Sfinții Doctori Cosma și Damian” Rădăuți, precum și creșterea numărului de localități în care se înregistrează cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID- 19, se impune asigurarea unei capacități de testare ridicate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Suceava”, a transmis Prefectura Suceava.

Ținând cont că în sprijinul acestei activități au fost detașați trei medici și zece asistente medicale din rețeaua școlară, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a solicitat conducerii Direcției de Sănătate Publică să efectueze o dimensionare corespunzătoare a personalului în cadrul direcției astfel încât să fie asigurată efectuarea testelor Covid- 19 pe parcursul întregii săptămâni, inclusiv sâmbăta și duminica, pentru ca, anchetele epidemiologice să se desfășoare cu rapiditate, cu respectarea prevederilor imperative ale ordinelor ministrului sănătății.

DSP Suceava va comunica către CJCCI și Instituția Prefectului- Județul Suceava, în fiecare zi de vineri pentru săptămâna care urmează, programarea personalului.

Prin aceeași adresă prefectul județului Suceava a solicitat instituirea unor linii telefonice care să fie funcționale 24 de ore din 24, șapte zile pe săptămână, pe toată perioada stării de alertă.

“Prefectul județului Suceava mulțumește celor care au înțeles să respecte cu strictețe normele de distanțare fizică și igienă, și face un apel către toți cetățenii să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă precum și recomandările specialiștilor epidemiologi.Este important să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus, pentru a nu fi în situația de a impune noi restricții suplimentare la nivelul unor localități din județ”, a transmis Prefectura Suceava.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri