213 de copii s-au născut prematur, în acest an, în Spitalul Clinic Județean Suceava

213 de copii s-au născut prematur, în acest an, în Spitalul Clinic Județean Suceava

„Astăzi, 17 noiembrie, sărbătorim ”Ziua mondială a prematurității ” cu scopul de a crește gradul de educare și informare privind prematuritatea și implicatiile nașterii premature în viața nou născuților cât și familiilor lor. Nașterea prematură este principala cauză de mortalitate neonatală și mulți dintre prematurii care supraviețuiesc suferă de dizabilități neurologice, auditive și vizuale dar și de probleme respiratorii și cardiovasculare”, a transmis dr. Dana Murariu, medic șef Secția Neonatologie Spitalul Clinic Județean Suceava

Unele dintre nasterile premature pot fi prevenite așa că sunt foarte importante controalele prenatale la medicul de familie și medicul obstetrician cât și investigațiile paraclinice.

În Spitalul Judetean Suceava, în anul 2022 s-au născut 256 de prematuri.

În anul 2023, până în momentul de față, s-au născut 213 de prematuri sub 2500 de grame.

„Toti acești prematuri și familiile lor greu încercate ne surprind în fiecare zi prin curajul și determinarea cu care luptă să supraviețuiască. Zâmbetul mamelor, la plecarea din maternitate alături de piticul lor, este mulțumirea personalului Secției de Neonatologie”, a transmis dr. Dana Murariu.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: