Bucovina MediaActualitate4 angajați ai Spitalului Județean Suceava, infectați cu COVID19, s-au ales...

4 angajați ai Spitalului Județean Suceava, infectați cu COVID19, s-au ales cu dosare penale după ce au refuzat internarea

La data de 15.04.2020 organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Secția de Poliție Burdujeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană, angajată în cadrul Spitalului de Urgență „Sf. Ioan cel Nou”Suceava, a refuzat internarea la unitatea spitalicească, deși a fost depistată pozitiv cu virusul SARS-COV-2 la testarea efectuată la data de 13.04.2020, aceasta semnând o declarație pe proprie răspundere din conținutul căreia rezultă faptul că se va autoizola la adresa de domiciliu.

La data de 24.04.2020 organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Suceava s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană, asistentă în cadrul Spitalului de Urgență „Sf. Ioan cel Nou”Suceava, a refuzat internarea la unitatea spitalicească, deși a fost depistată pozitiv cu virusul SARS-COV-2 la testarea efectuată la data de 21.04.2020.

La data de 24.04.2020 organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Suceava s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană, angajată în cadrul Spitalului de Urgență „Sf. Ioan cel Nou”Suceava, a refuzat internarea la unitatea spitalicească, deși a fost depistată pozitiv cu virusul SARS-COV-2 la testarea efectuată la data de 23.04.2020.

La data de 25.04.2020 organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Suceava s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană, angajată în cadrul Spitalului de Urgență „Sf. Ioan cel Nou”Suceava, fiind depistată pozitiv cu virusul SARS-COV-2 în urma testării din data de 25.04.2020, s-a deplasat din proprie inițiativă la unitatea spitalicească pentru a primi medicamentația specifică tratării simptomelor bolii, dar a refuzat internarea, părăsind spitalul fără acordul cadrelor medicale.

Cauzele se afla în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava și se efectuează cercetări in rem de către organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 alin. 1 din Codul penal.

„Menționăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge, sub nicio formă, principiul prezumției de nevinovăție” se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

TOP CITITE

CITEȘTE ȘI