vineri, octombrie 23, 2020
Acasă Actual 69 de pacienți cu forme severe și grave de Covid 19 internați în Spitalul Județean Suceava

69 de pacienți cu forme severe și grave de Covid 19 internați în Spitalul Județean Suceava

69 de pacienți cu forme severe și grave de Covid 19 sunt internați în Spitalul Județean Suceava, a informat Prefectura Suceava.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate șapte persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate opt persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 559 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 153 sunt diagnosticați cu Covid-19, 92 sunt în zona tampon și 314 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 153 pacienți diagnosticați Covid-19, 64 prezintă forme medii ale bolii iar 20 prezintă forme ușoare. Totodată 56 de pacienți prezintă forme severe, iar 13 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI, unul dintre aceștia este ventilat mecanic.

Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 359 de paturi libere din care 62 pentru pacienți Covid-19, 193 în sectorul Non-Covid și 104 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 6 paturi pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 21 ventilatoare libere din care 6 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 87 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 10 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Luni dimineață se aflau în carantină 360 de persoane și la domiciliu alte 219 de persoane.

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 5911 de persoane declarate vindecate.

În cursul zilei de 11 octombrie, polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 633 persoane. De asemenea, au fost verificate 124 societăți comerciale. Au fost aplicate 102 sancțiuni contravenționale, în valoare de 15000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

știri ultimă oră

Dornean condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare

Dornean condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru furt calificat. Poliţia municipiului Vatra Dornei a primit...

Beat la volan un șofer din Botoșani a ajuns cu mașina în șanț

Beat la volan un șofer din Botoșani a ajuns cu mașina în șanț. Poliția orașului Salcea a fost sesizată,...

Pacienții diagnosticați cu Covid 19 vor putea fi tratați și în spitalele din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Siret

Pacienții diagnosticați cu Covid 19 vor putea fi tratați și în spitalele din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Siret.

Cele mai citite știri

Accident rutier cu două victime pe raza localității Vicovu de Jos FOTO

Accident rutier cu două victime pe raza localității Vicovu de Jos, marți, în jurul orei 11.30.

Un tânăr din Poiana Stampei a fost prins beat și fără permis la volanul unei mașini furate

Un tânăr din Poiana Stampei a fost prins beat și fără permis la volanul unei mașini furate. Acesta a fost reținut pentru...

Autoturism de teren răsturnat pe un drum de munte din Brodina. Șoferul a rămas blocat în interior FOTO

Autoturism de teren răsturnat pe un drum de munte din Brodina. Șoferul a rămas blocat în interior.

Șoferiță prinsă băută la volan, în Vicovu de Sus

Șoferiță prinsă băută la volan, în Vicovu de Sus. O femeie în vârstă de 31 de ani, din comuna...

Opt focare de Covid 19 sunt active în județul Suceava

Prefectura Suceava a anunțat luni, 19 octombrie, că în județul nostru sunt active opt focare de Covid 19.