sâmbătă, octombrie 31, 2020
Acasă Actual 783 de cazuri de Covid 19 în evoluție în județul Suceava

783 de cazuri de Covid 19 în evoluție în județul Suceava

783 de cazuri de Covid 19 în evoluție în județul Suceava.

În județul Suceava sunt 783 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție. Incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 1.02 la mia de locuitori, a transmis Prefectura Suceava.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 22 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 21 au câte un caz în evoluție, 41 au sub cinci cazuri în evoluție, 16 au sub zece cazuri în evoluție iar 14 au peste zece cazuri în evoluție, conform distribuției pe localități anexata la prezenta.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 9 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 39 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 569 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 153 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 112 pacienți sunt în zona tampon și 304 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 153 pacienți diagnosticați Covid-19, 77 prezintă forme medii ale bolii, 14 prezintă forme ușoare. Totodată, 46 de pacienți prezintă forme severe și 16 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI, iar doi dintre aceștia sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 357 de paturi libere din care 63 pentru pacienți Covid-19, 208 în sectorul Non-Covid și 86 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile patru paturi pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 19 ventilatoare libere din care cinci pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 72 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și nouă persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 60301, în ultimele 24 de ore fiind testate 638 de persoane.

Marți dimineață, se află în carantină 422 de persoane și în izolare la domiciliu alte 256 de persoane.

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 5934 de persoane declarate vindecate.

În cursul zilei de 12 octombrie, polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 392 persoane. De asemenea, au fost verificate 88 societăți comerciale. Au fost aplicate 76 sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

“Facem un apel către cetățenii județului Suceava la respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi a restricţiilor impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, în vederea ridicării măsurilor suplimentare și revenirea cât mai curând la o activitate normală în comunitate”, a transmis Alexandru Moldovan, prefectul județului Suceava.

știri ultimă oră

Incendiu la o clădire de birouri din municipiul Suceava FOTO

Incendiu la o clădire de birouri din municipiul Suceava, sâmbătă dimineață. Militarii Detașamentului de...

Accident rutier pe raza localității Adâncata. O persoană a fost transportată la spital FOTO

Accident rutier pe raza localității Adâncata. O persoană a fost transportată la spital. Evenimentul rutier...

1454 de cazuri de Covid 19 în evoluție în județul Suceava

În județul Suceava sunt 1454 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, potrivit Prefecturii Suceava. La nivelul județului,...

Cele mai citite știri

Microbuz cu țigări în valoare de peste 300.000 de lei abandonat de contrabandiști în curtea unui imobil din Straja FOTO

Microbuz cu țigări în valoare de peste 300.000 de lei abandonat de contrabandiști în curtea unui imobil din Straja.

Accident rutier pe raza comunei Vama. O șoferiță beată s-a răsturnat cu mașina

Accident rutier pe raza comunei Vama. O șoferiță beată s-a răsturnat cu mașina. Polițiștii SPR 14 Vama aflați în...

Patroana unei pensiuni din Vatra Dornei s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”

Patroana unei pensiuni din Vatra Dornei s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de "zădărnicirea combaterii bolilor". Femeia,...

Un tânăr din Ulma a intrat cu mașina în șanț și a lovit un podeț, în timp ce era urmărit de polițiștii de frontieră

Un tânăr din Ulma a intrat cu mașina în șanț și a lovit un podeț, în timp ce era urmărit de polițiștii...

Scenariile după care vor funcționa școlile din județul Suceava săptămâna viitoare

Scenariile după care vor funcționa școlile din județul Suceava săptămâna viitoare. Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat vineri,...