A furat un autoturism pentru a-și tracta tractorul răsturnat în șanț

Un bărbat de 32 de ani, din comuna Șerbăuți, a fost reținut pentru 24 de ore după ce a furat un autoturism pentru a-și tracta tractorul răsturnat în șanț.

La data de 24 mai, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Siret au dispus măsura reținerii față de un bărbat de 32 ani, cu domiciliul comuna Șerbăuți, într-un dosar penal privind sesizarea unui furt de autoturism din data de 18 mai în dauna unei persoane vătămate din orașul Siret.

Având în vedere probatoriul administrat în cauză, prin ordonanță s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale față de individ, pentru comiterea infracțiunilor de ,,Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice”, ,,Furtul în scop de folosință” și ,,Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Astfel s-a stabilit că la data de 17 mai, între orele 22.30 – 22.40, suspectul a condus tractorul pe DJ 209 D din comuna Calafindești, în direcția Suceava către orașul Siret, a pierdut controlul utilajului agricol și s-a răsturnat în șanțul din partea dreapta a drumului unde a fost identificat, având piciorul drept imobilizat între cabina tractorului și șanț. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost condus la Spitalul de Boli Cronice Siret, unde în prezența medicului de gardă, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge.

De asemenea, ulterior, în noaptea de 17 spre 18 mai, ora 03.30, a sustras autoturismul aparținând unui bărbat din orașul Siret, cu scopul de a se deplasa la domiciliul său din comuna Șerbăuți și de a tracta utilajul agricol, care se afla răsturnat într-un șanțul de pe DJ 209 D, la ieșirea din localitatea Șerbăuți.

După sustragerea autoturismului, suspectul a condus fără drept autoturismul pe drumurile publice, respectiv pe DJ 209 D, pe traseul Siret – Negostina – Bălcăuți – Botoșenița Mare – Calafindești – Șerbăuți pe o distanță de aproximativ 10 – 12 km, până la domiciliu.

La 24 mai, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a suspectului, acesta fiind escortat și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Suceava, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru măsuri procedurale.

Cercetările vor fi continuate și finalizate de către polițiștii din cadrul Formațiunii Investigații Criminale Siret.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: