luni, iulie 4, 2022
31.8 C
Suceava
AcasăActualA început Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu” VIDEO

A început Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu” VIDEO

Prima ediție a Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu” a debutat joi, 02 iunie, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”.

„Bine ați venit la deschiderea primei ediții a concursului internațional „Ciprian Porumbescu”, dedicat secțiunii de cvartet de coarde. Ne bucură enorm faptul că are loc acest concurs și aș vrea să transmit mulțumirile noastre, ale juriului, în primul rând Consiliului Județean Suceava”, a declarat la deschiderea evenimentului Gabriel Croitoru, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București.

Totodată, Gabriel Croitoru, în calitate de președinte al juriului din secțiunea cvartete de coarde, a prezentat componența comisiei din care face parte: Vasile Jucan, rector al Facultății de Muzică din Cluj, Nicușor Silaghi, profesor la Facultatea de Muzică din Cluj, Șerban Mereuță, director al Filarmonicii din Iași și Remus Azoiței, profesor la Academia Regală din Londra.

Acesta le-a urat succes formațiilor înscrise anul acesta la concurs, exprimându-și dorința ca acest festival să devină pe viitor un reper pe harta mondială culturală.

Prezent la eveniment, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, le-a mulțumit membrilor juriului și participanților. El a subliniat faptul că valoarea unui festival este dată de valoarea membrilor juriului, de cea a premiilor și de calitatea concurenților, capitole la care acest concurs stă foarte bine.

„Pentru că suntem acum la deschiderea Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu”, la prima sa ediție, aș vrea să vă fac cunoscut, faptul că în următoarele zile la Suceava se întâmplă lucruri unice. Acest festival aduce împreună mari personalități ale culturii românești. Aduce multă emoție. Este o perioadă care vine în continuarea altor evenimente culturale care s-au întâmplat la Suceava, vorbim despre Lira de Aur și Zilele Teatrului „Matei Vișniec”. Este o perioadă în care Suceava freamătă, viața culturală este în prim-plan”, a declarat Niculai Barbă.

Vineri 3 iunie, cu începere de la orele 19.00, sucevenii vor putea audia recitalurile cvartetelor „Transilvan” și „Ad Libitum”, evenimente ce se vor avea loc în sala Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava, intrarea fiind liberă.

Sâmbăta, 4 iunie, publicul spectator este invitat la opereta „Crai Nou”, de Ciprian Porumbescu, în interpretarea Orchestrei Metropolitane București, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

Evenimentul este programat cu începere de la orele 19.00 și se va desfășura pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava.

Sâmbăta, 4 iunie, cu începere de la orele 17.30, va avea loc festivitatea de premiere și Gala Laureaților din cadrul celor două competiții. Locul desfășurării fiind tot Esplanada Casei de Cultura a Sindicatelor Suceava.

Seria evenimentelor culturale din cadrul Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu” se va încheia pe data de 5 iunie, cu recitalul formației camerale „Croitoru String Virtuosi”, intitulat sugestiv „Un secol de muzică tradițională”. Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor va găzdui acest recital, cu începere de la ora 18.00.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: