Alte trei transporturi ilegale de material lemnos confiscate de polițiști

AcasăEvenimentAlte trei transporturi ilegale de material lemnos confiscate de polițiști

Alte trei transporturi ilegale de material lemnos confiscate de polițiști

La data de 03 martie, orele 14.20, în timp ce patrula de serviciu din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Mălini acționa pe linie silvică conform Planului de Acțiune propriu, pe raza DJ 209 A Mălini din sat Mălini, a oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat din comuna Slatina.

Bărbatul transporta material lemnos fără a deține documente de proveniență, motiv pentru care s-a procedat la însoțirea acestuia la Ocolul Silvic Mălini în vederea confiscării materialului lemnos.

Ulterior, în jurul orei 14.30, în timp ce se se proceda la conducerea autoutilitarei identificate către Ocolul Silvic Mălini, pe strada Dispensarului din sat/com. Mălini, polițiștii s-au intersectat cu o altă autoutilitară ce transporta material lemnos.

S-a procedat și la oprirea acestei autoutilitare, constatându-se că la volanul acesteia se afla un bărbat din sat Pâraie, comuna Mălini, și care nu avea documente de proveniență asupra materialului lemnos, fapt pentru care și această autoutilitară a fost condusă la sediul Ocolului Silvic Mălini în vederea confiscării materialului lemnos.

Totodată, s-a procedat la verificarea transporturilor de material lemnos în aplicația SUMAL, ocazie cu care s-a constat faptul că nu există un aviz de însoțire a materialului lemnos emis pentru autoutilitarele în cauză.

În urma inventarierii cantității de material lemnos din cele două autoutilitare a rezultat cantitatea de 4,94 mc cherestea rășinoase, în valoare totală de 2.490 lei.

Cei doi șoferi au fostsancționați contravențional fiecare, conform Legea 171/2010.

Materialul lemnos confiscat a fost lăsat în custodie Ocolului Silvic Mălini.

Tot la data de 03 martie, în jurul orelor 08.00, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a identificat și oprit regulamentar pentru control, o autoutilitară care se deplasa pe DN 17 A pe raza comunei Marginea.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat din comuna Marginea, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei, iar cu ocazia controlului efectuat asupra autoutilitarei, s-a constatat că acesta transportă materiale lemnoase, însă fără a deține documente specifice de transport.

Procedându-se la verificarea în aplicația SUMAL, a rezultat faptul că nu a fost generat aviz de însoțire pentru mijlocul de transport.

În continuare, autoutilitara fost condusă către depozitul de pe raza com. Marginea, ocazie cu care în urma inventarierii materialelor lemnoase de către lucrătorii silvici din cadrul Ocolul Silvic Marginea, a rezultat cantitatea de 1.05 mc lemn de foc molid.

Având în vedere aceste aspecte, s-a dispus confiscarea cantității de 1,05 mc lemn de foc molid și s-a procedat la predarea în custodie către lucrătorii silvici din cadrul Ocolului Silvic Marginea.

Pentru acest motiv, șoferul a fost sancționat contravențional.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite