Ambulatoriul de diabet al Spitalulului Județean Suceava își va relua activitatea începând de luni

Ambulatoriul de specialitate Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice din cadrul Spitalului Judeţean Suceava îşi va relua activitatea, începând cu data de 13 aprilie, pentru consultații şi prescriere de reţete prin sistemul de telemedicină, conform prevederilor legale în vigoare.

Pacienţii cu diabet zaharat nu se vor deplasa la spital, ci vor putea trimite email pe adresa [email protected] şi/sau vor suna la următoarele nr. de telefon în intervalul orar 8-15: 

dr. Cobuz Claudiu – medic primar coordonator 0783 156486,

dr. Clus Simona – medic primar 0755 946000

dr. Chiţan Cristina – medic specialist 0745 769856.

În acest fel, prin telemedicină se permit consultațiile zilnic, ori de cate ori este nevoie, minimizând riscul complicațiilor pe termen lung şi reducând către zero riscul infectării cu COVID a pacienților noştri cu diabet zaharat.

Odată cu declanșarea crizei epidemiologice de la Spitalul Judeţean Suceava, activitatea ambulatoriului a fost sistată, iar prescrierea medicaţiei antidiabetice se efectuează cu mare dificultate la nivelul medicilor de familie. Potrivit HG 252/30 martie 2020, publicată în Monitorul Oficial 266/31 martie 2020, medicii din ambulatoriu pot acorda, pe perioada stării de urgență, consultații la distanță, astfel încât telemedicina oferă un număr mare de servicii pentru pacienți, un ajutor medical mult mai convenabil şi accesibil pentru pacienții cu diabet zaharat pe perioada pandemiei.

Ambulatoriul de specialitate Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice din cadrul Spitalului Judeţean Suceava deservește toate persoanele cu diabet zaharat de la nivelul Județului Suceava şi realizează zilnic peste 100 de consultații. Diabetul zaharat face parte din grupul afecţiunilor cronice în a căror strategie terapeutică un loc aparte îl ocupă educaţia continuă a pacientului. Pe parcursul evoluţiei bolii trebuie luat în considerare orice eveniment capabil a determina modificarea calităţii vieţii, apariţia complicaţiilor diabetului şi/sau afecţiunilor asociate. Concomitent, trebuie asigurate informaţii şi deprinderi cu privire la noile posibilităţi terapeutice, în scopul unui management corespunzător al bolii şi atingerii unui echilibru metabolic optim.

„Mulţumim domnului manager col. dr. Derioiu Daniel şi domnului director medical lt.-col. dr. Chioralia Dinu pentru sprijinul acordat”, a transmis dr. Claudiu Cobuz, coordonatorul ambulatoriului de Diabet din cadrul Spitalului Județean Suceava

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: