Ansamblu de vehicule, confiscat pentru transport ilegal de lemn FOTO

Stire din :

Ansamblu de vehicule, confiscat pentru transport ilegal de lemn

La data de 04 mai, în jurul orei 12.00, polițiștii SPR 14 Vama, au obținut informații că pe D.J. 176, dinspre comuna Moldovița înspre satul Paltinu, comuna Vatra Moldoviței se deplasează o autoutilitara încărcată cu material lemnos, existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului.

Autoutilitara a intrat în curtea unei societăți comerciale, fiind începută activitatea de descarcare a materialului lemnos. La cererea polițiștilor, administratorul a sistat descărcarea buștenilor.

În urma verificărilor s-a constatat că au fost descărcați 4 bușteni, care la solicitarea de polițiștilor au fost încărcați din nou în autoutilitară, iar aceasta a fost escortată la depozitul „Dragoșa”, pentru efectuarea activității de inventariere a cantității de material lemnos de către personalul sivic.

În urma inventarierii materialului lemnos, s-a stabilit că în autoutilitară a fost transportată cantitatea de 14,29 mc. lemn rotund rășinoase.

În timpul verificărilor, respectiv la orele 12.39, pe aplicația SUMAL 2 a apărut ca fiind înregistrat și emis un aviz pentru transportul cantității de 14.04 mc lemn rotund rășinoase, deși până la acel moment acesta nu figura în aplicație, fără a fi înregistrat și traseul de deplasare sau disponibile fotografii ale încărcăturii.

Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că transportul nu avea documente de proveniență, respectiv nu figura în aplicația SUMAL 2, motiv pentru care întreaga cantitate de material lemnos transportată a fost predată în custodia lucrătorilor silvici din cadrul OS Vama, iar autoutilitara a fost condusă la locația special amenajată a IPJ Suceava de pe raza localității Stroiești, unde a fost indisponibilizată.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de „transportul materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc. fără documnente specifice de transport”, faptă prev. și ped. de art. 68 alin. 1 teza 1 din Legea 46/2008.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria C-lung Moldovenesc, dosarul urmând a fi soluționat procedural de lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală Vama.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :