Aproape 3000 de camioane procesate în vămile Siret și Vicovu de Sus în ultimele 72 de ore

Stire din :

Aproape 3000 de camioane procesate în vămile Siret și Vicovu de Sus în ultimele 72 de ore

În momentul de față, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de ieșire din țară la automarfare se înregistrează 300 de minute timpi de așteptare, pe teritoriul României aflându-se în staționare aproximativ 200 de camioane, pe o distanță de 3 km.

Participanții la trafic sunt informați despre faptul că pot tranzita și prin Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, unde nu se înregistrează timpi de așteptare.

În ultimele 72 de ore, prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret au fost procesate 2.300 de camioane, respectiv 530 camioane prin Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus.

„În continuare, Poliția de Frontieră are reserve de personal pregătit, aparatură de verificare disponibilă, precum și capacitate organizatorică pentru a gestiona un număr cât mai mare de camioane, însă reamintim faptul că, pe lângă atribuţiile şi activitatea Poliţiei de Frontieră, pentru automarfare trebuie îndeplinite cumulativ toate celelalte condiţii şi efectuate toate celelalte controale, care intră în atribuţia altor instituţii, independent de cea a Poliţiei de Frontieră.Recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic online, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei”, a transmis Alina Petraru, purtător de cuvânt Poliția de Frontieră Suceava.

În perioada Sărbătorilor Pascale, polițiștii de frontieră vor desfășura activități în comun cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în zona de competență.

Astfel, în acest sfârșit de săptămână, aproximativ 500 de polițiști de frontieră suceveni vor executa misiuni supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :