Asistentă medicală infectată cu Covid 19, în stare gravă la spital. Fiica ei face apel la donatori

AcasăActualAsistentă medicală infectată cu Covid 19, în stare gravă la spital. Fiica...

O asistentă medicală de la Spitalul Municipal Rădăuți infectată cu Covid 19 este în stare gravă la spital. Fiica ei face apel la donatori.

O tânără de 24 de ani a lansat un apel disperat pe Facebook pentru mama ei, internată în spital cu Covid 19, pentru donare de plasmă. Mariana Rodica Petrariu, în vârstă de 52 de ani, este internată în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Suceava și a fost intubată în cursul zilei de marți. Ea a lucrat mulți ani în slujba oamenilor, fiind asistentă medicală, și acum are nevoie de ajutorul nostru.

„Cu toții o cunoașteți pe mama mea … Un OM luptător, iubitor de oameni. O asistentă medicală exemplară, o mamă ideală și o soție dedicată. O familistă convinsă, o persoană care sărea în ajutor mereu. Un om minunat.

Acesta este un strigăt de ajutor … din partea unei fiice de 24 de ani pentru mama ei! Mama mea este internată la Terapie Intensivă în Spitatul Sf Ioan cel Nou din Suceava cu diagnostic COVID pozitiv. A fost intubată astăzi.

Vă rog cei care puteți să ne ajutați să donați PLASMĂ, pentru PETRARIU MARIANA-RODICA, grupa de sânge A2, Rh pozitiv.

Ajutați-mă să o am alături pe mămica mea. Va rog! Distribuiți mesajul la cât mai multă lume”, este mesajul fiicei femeii.

Apel către persoanele care au fost bolnave de Covid 19, pentru donare de plasmă, au fost făcute și de către managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi.

„Mesaj către toate persoanele care s-au vindecat de Covid.Ultima posibilitate de ajutor a unei persoane bolnave de COVID, atunci cand toată medicația in momentul actual nu da efecte, e transfuzia cu plasma.Îi rog așadar pe cei care s-au vindecat, să considere ca gestul lor ar putea fi interpretat ca fiind ultima salvare. Să nu ezitați să o faceți. Gestul dvs poate salva vieți. În cazul de fața e vorba despre colega noastră, o doamna asistenta model!Va mulțumim!”, a transmis Traian Andronachi.

Ulterior, în urma demersurilor efectuate, plasma necesară pentru tratamentul asistentei medicale a fost găsită la Centrul de Transfuzie Sangvină din Arad. Astfel, plasma convalescentă Covid a fost adusă marți seară de la Arad la Suceava cu o aeronavă (avion ambulanță).

„Ca urmare a demersurilor efectuate, cu sprijinul instituției prefectului Suceava (dl prefect Moldovan Alexandru, a Centrului Național de Transfuzii (dna dr Dutescu) și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava (dl col Gheata Constantin), în cursul zilei de marți, o aeronava a adus de la Arad la Suceava plasma necesară colegei noaste.Mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat în demersul nostru!”, a transmis managerul Spitalului Municipal Rădăuți.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite