duminică, iunie 13, 2021
Acasă Actual Beat criță la volan, un bărbat din Fundu Moldovei a pătruns cu mașina de contrasens unde era să intre în coliziune cu o autospecială de poliție

Beat criță la volan, un bărbat din Fundu Moldovei a pătruns cu mașina de contrasens unde era să intre în coliziune cu o autospecială de poliție

Beat criță la volan, un bărbat din Fundu Moldovei a pătruns cu mașina de contrasens unde era să intre în coliziune cu o autospecială de poliție. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Incidentul s-a petrecut pe DJ 175 pe raza satului Botuș, din comuna Fundu Moldovei, sâmbătă seară.

Echipajul de poliție din cadrul Secției 11 Pojorâta, în timp ce își desfășura atribuțiile de serviciu pe raza de competență, a oprit pentru control un autoturism care se deplasa haotic și care a pătruns pe contrasens fiind aproape de o coliziune cu autospeciala de poliție.

La volanul autoturismului se afla o persoană de sex masculin, care emana halenă alcoolică. Conducătorul auto nu avea asupra sa niciun document cu care să i să poată stabili identitatea, motiv pentru care a fost verificat în baza de date a Poliției Române, stabilind că este un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Fundu Moldovei.

De asemenea, oamenii legii au stabilit că bărbatul nu are drept de a conduce autovehicule pe drumurile publice, permisul de conducere fiind cu restricții, reținut.

S-a procedat și la verificarea autoturismului în baza de date a Poliției Române, stabilind că are ITP expirată și polița RCA expirată.

În continuarea i s-a solicitat conducătorului auto testarea cu aparatul alcooltest, acesta refuzând.

Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde a fost de acord cu testarea cu aparatul alcooltest, reieșind o concentrație de 1,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta și-a dat consimțământul scris pentru recoltarea a două probe biologice de sânge la interval de o oră una de cealaltă, prima fiind recoltată la ora 21.00, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au dispus prin ordonanță reținerea bărbatului pe o perioadă de 24 de ore, începând cu 23 mai.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava, urmând ca în cursul zilei de duminică să fie prezentat procurorului de caz pentru a se analiza posibilitatea dispunerii unei alte măsuri preventive.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri