Bucovina MediaEvenimentBeat și fără permis, la plimbare cu un moped neînmatriculat

Beat și fără permis, la plimbare cu un moped neînmatriculat

Beat și fără permis, la plimbare cu un moped neînmatriculat

La data de 27 aprilie, în jurul orelor 14.30, în timp ce se deplasa pe raza satului Oniceni, comuna Forăști, pe DJ 208E, un conducător auto a observat că în fața sa circula în aceeași direcție de mers o persoană de sex masculin cu un moped. La un moment dat, mopedistul s-a dezechilibarat și a căzut pe carosabil.

Conducătorul auto a oprit, însă respectiva persoană s-a ridicat și a plecat cu mopedul pe un câmp din apropiere, motiv pentru care a apelat SNUAU 112.

La fața locului au ajuns lucrătorii de poliție care au procedat la căutarea și identificarea conducătorului mopedului, acesta fiind identificat la o distanță de circa 500 m, pe terenul agricol din vecinătatea DJ 208E, în persoana unui bărbat din sat/com. Forăști.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mopedistul le-a declarat polițiștilor că în timp ce se deplasa pe moped, s-a dezechilibrat și a căzut, fără a suferi leziuni și fără a fi nevoie de intervenția la fața locului a unui echipaj medical de urgență.

Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Totodată s-a procedat la verificarea bărbatului și a mopedului în bazele de date ale Poliției Române, ocazie cu care s-a constatat că acesta nu figurează ca fiind posesor al permisului de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul nu este înmatriculat/înregistrat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat”.

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

TOP CITITE

CITEȘTE ȘI