spot_img

Cod galben de ninsori și vânt pentru județul Suceava

AcasăActualCod galben de ninsori și vânt pentru județul Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni dimineață o avertizare meteo cod galben de ninsori și intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece, pentru județul Suceava. Avertizarea este valabilă în intervalul 03 aprilie, ora 23.00- 05 aprilie, ora 10.00.      

În intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece și temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în noaptea de marți spre miercuri (04/05 aprilie), aria acestora se va restrânge către nord-est.     

În regiunile sudice și sud-estice va ploua, iar la munte și în zonele mai joase de relief din nordul și centrul Moldovei, Transilvania şi Banat se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în sud-vest, 40…50 l/mp.  

Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, în sudul Olteniei și al Moldovei unde vitezele la rafală vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h. 

Intensificări ale vântului vor fi temporar și în restul țării, iar în a doua parte a săptămânii vor mai fi intervale cu precipitații mixte.

Totodată, meteorologii au emis și o avertizare meteo cod portocaliu de ninsori abundente pentru intervalul 04 aprilie, ora 02.00 – 04 aprilie, ora 22.00. Zone afectate: Carpații Meridionali și sudul Carpaților Orientali în special la altitudini de peste 1400 m.

În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali va ninge abundent      (30…50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent în special la altitudini mai mari de 1400 m.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…60 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

spot_img