Concert Trupa Bucium în acest weekend în Suceava și Iași

Stire din :

Trupa bucureşteană Bucium revine în Iași, vineri, 31 martie, în Underground Pub, Galeriile comerciale Ștefan cel Mare și în Suceava, sâmbătă, 1 aprilie, Art Rock Cafe, Strada Scurtă nr.4, pentru lansarea celui mai recent album al trupei, Zimbrul Alb. 

Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce.
Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană. Prin fiecare show și piesă, ascultătorii pot regăsi puritatea copilăriei, în care se ascultă basme, explorându-se un univers fantastic.
Showurile live au un concept sincretic, muzica fiind sincronizată cu proiecții video special gândite sau mapping-uri spectaculoase.
Toate materialele Bucium au rădăcini în mituri și legende, însă versurile și muzica sunt compoziții originale.

Albumul Zimbrul Alb a primit recenzii extrem de favorabile în presa internațională, aceasta atrăgând vânzări ale albumului în întreaga lume.

Albumul a fost mixat de Dan Georgescu, muzician al trupelor byron, Kumm, Moon Museum și un inginer de mix cu un portofoliu impresionant – The Mono Jacks, Luna amară, Lucia, Grimus, byron, la Unda Recording. De masterizare s-a ocupat Marco D’Agostino, de la studioul 96 khz.it, cunoscut pe scena metal pentru colaborarea constantă cu Lacuna Coil.

Single-ul principal al albumului este piesa Cântecul Soarelui, o colaborare cu Ligia Hojda la voce, Mihnea Ferezan de la Roadkillsoda la chitară, alături de Costin Adam de la Phoenix și Dan Albu de la Nexus, ambii la backing vocals.

În deschidere va cânta trupa Nouă ani lumină, o contopire de progressive, ambient, alternative și psychedelic completată de versuri cu elemente conceptuale, ce inițiază ascultătorul într-o călătorie emoțională.

Link iabilet:

https://m.iabilet.ro/bilete-iasi-concert-bucium-lansarea-albumului-zimbrul-alb-82935/
https://m.iabilet.ro/bilete-suceava-concert-bucium-lansarea-albumului-zimbrul-alb-art-rock-caffe-83206/

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :