miercuri, ianuarie 19, 2022
2.9 C
Suceava
AcasăActualConsiliul Județean Suceava va organiza Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă

Consiliul Județean Suceava va organiza Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă

- Advertisement -

Consiliul Județean Suceava va organiza Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a anunțat că și în acest an se va organiza, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă.

„Vrem să păstrăm și să punem în valoare tradițiile fără a încalcă în niciun fel restricțiile. Formatul festivalului va fi în acest an diferit, pentru a se respecta deciziile sanitare din pandemie. Astfel, festivalul va fi organizat fizic, în data de 31 decembrie, în mai multe localități din județ. În municipiul Suceava vor fi prezente formații reprezentative din întregul județ. Amploarea festivalului va fi la fel ca în anii pre-pandemie, dar formațiile vor face prezentări pe raza întregului județ. Fiind organizat în 31 decembrie ne dorim ca reprezentațiile să încânte și turiștii veniți în diferitele localități din județ”, a declarat Niculai Barbă.

Vor fi acțiuni fizice și online în mai multe localități printre care Gura Humorului, Siret, Câmpulung Moldovenesc, Liteni, Fălticeni, Dolhasca, Mănăstirea Humorului, Suceava și Drăgușeni. Au fost stabilite câteva repere din program.

Astfel, în 24 decembrie Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” va prezenta începând cu ora 17.00 un concert online de colinde, iar în 25 decembrie un concert folcloric online.

În data de 31 decembrie, între orele 11.00-13.00, pe esplanada Casei de Cultură din Suceava se va desfășura Festivalul Internațional „Obiceiuri de Iarnă”, susținut de formații tradiționale și Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”.

În prima zi a Anului Nou, de la ora 14.00, Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” va prezenta, începând cu ora 14.00, un concert folcloric online intitulat „La cumpăna dintre ani”.

„Programul complet al manifestărilor „Crăciun în Bucovina 2021” va fi definitivat și prezentat în zilele următoare”, a anunțat vicepreședintele CJ Suceava.

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: