Controale la societăți comerciale pentru respectarea măsurilor anti COVID 19

Controale la societăți comerciale pentru respectarea măsurilor anti COVID 19.

În cursul zilei de marți, polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 402 persoane.

De asemenea, au fost verificate 64 societăți comerciale și au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4106 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 27 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 33 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 588 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 168 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 102 pacienți sunt în zona tampon și 318 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 168 pacienți diagnosticați Covid- 19, 98 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 55 forme ușoare, iar 15 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care cinci sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 72 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 39241 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 297 de persoane.

Miercuri dimineață se aflau în carantină 429 de persoane și în izolare la domiciliu alte 93.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 39 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 26 au câte un caz în evoluție, 26 au sub cinci cazuri în evoluție, 14 au sub zece cazuri în evoluție iar 9 au peste zece cazuri în evoluție.

În județul Suceava sunt 358 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

„RESPECTAȚI regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și LIMITAȚI, la maximum, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!EVITAȚI zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/ interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă! RESPECTAȚI cu strictețe regulile de igienă personală, recomandate de autorități pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei apropiați!PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!”, a transmis Prefectura Suceava.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră