Control judiciar pentru un șofer prins conducând beat și cu viteza de 103 km/h în localitate

AcasăLocaleFălticeniControl judiciar pentru un șofer prins conducând beat și cu viteza de...

Control judiciar pentru un șofer prins conducând beat și cu viteza de 103 km/h în localitate

La data de 10 mai, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a luat măsura preventivă a controlului judiciar faţă de o persoană de sex masculin, care a fost reţinută pentru o perioadă de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Duminică, în jurul orei 13.00, lucrătorii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției municipiului Fălticeni, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe strada Sucevei, din municipiul Fălticeni, au oprit pentru control autoturismul marca Skoda, care a fost depistat circulând cu viteza de 103 km/h, limită 50 km/h.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii gradului de alcoolemie.     

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cumatum de 2900 de lei pentru depășirea regimului legal de viteză.

Potrivit procurorilor, bărbatul a avut o alcoolemie de 2,67 ‰ (proba I, ora 13.00), respectiv de 2,46 ‰ (proba a II-a, ora 14:00), conform buletinului de analiză toxicologică emis de către S.M.L. Suceava.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite