Copilul de 12 ani accidentat la Mănăstirea Humorului a murit la spital

AcasăLocaleGura HumoruluiCopilul de 12 ani accidentat la Mănăstirea Humorului a murit la spital

Copilul de 12 ani accidentat la Mănăstirea Humorului a murit la spital

„Cu sufletul îndurerat anunțăm trecerea in neființă a celui ce a fost Georgel Macovei, sportiv al clubului nostru la sectia rugby U12. Condoleanțe familiei greu incercate!”, este mesajul transmis de Clubul Sportiv Școlar Gura Humorului, unde copilul activa.

Accidentul rutier a avut loc în data de 09 martie, în jurul orei 13.20, pe DJ 177, pe raza localității Mănăstirea Humorului.

Un tânăr de 23 ani, din comuna Mănăstirea Humorului, în timp ce conducea autoturismul marca BMW, în dreptul Centrului de Informare Turistică, a surprins şi accidentat băiatul de 12 ani, localnic, care s-ar fi angajat în traversarea părţii carosabile, prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător, proiectând-l pe carosabil.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a minorului, care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Județean Suceaava pentru acordarea de îngrijiri medicale. Ulterior, copilul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie Iași. Din nefericire, după aproximativ două săptămâni, băiețelul a murit în unitatea spitalicească.

Imediat după producerea accidentului conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.

Potrivit polițiștilor, băiatul de 12 ani s-a angajat în traversarea drumului public prin spatele unui mijloc de transport public de persoane, în fugă, prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite