Cum s-a petrecut tragedia din Bilca, în care a murit un băiețel de cinci ani

AcasăLocaleFălticeniCum s-a petrecut tragedia din Bilca, în care a murit un băiețel...

Cum s-a petrecut tragedia din Bilca, în care a murit un băiețel de cinci ani

Joi seară, în jurul orei 20.10, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 că un copil a căzut într-un canal cu apă, situat de-a lungul râului Suceava, pe raza comunei Bilca.

Din cercetările efectuate a rezultat că joi, în jurul orelor 12.00, minorul în vârstă de 5 ani a plecat de acasă împreună cu fratele său, în vârstă de 7 ani, pentru a se juca în zona denumită popular ”toloacă”, situată în apropierea canalului de evacuare al apei, al Micro Hidrocentralei nr.2 Bilca.

Băiețelul de cinci ani se deplasa cu o bicicletă, iar fratele său pe jos.  Ajunși în locul respectiv, cei doi s-au întâlnit cu un copil în vârstă de 9 ani.

Cei trei s-au jucat pe un drum aflat în imediata apropiere a canalului și care este paralel cu acesta. Băieții mai mari aruncau cu pietre în apa canalului, iar cel de cinci ani se juca cu bicicleta în jurul acestora, iar la un moment dat a căzut cu bicicleta în canal.

Băiețelul a încercat să ajungă la mal, însă înclinația dalelor canalului era prea abruptă și curenții apei prea puternici, motiv pentru care acesta a fost tras de apă pe o distanță de aproximativ 80 de metri, unde s-a scufundat și nu a mai fost văzut.

Trupul neînsuflețit al copilului a fost identificat ulterior în bazinul de acumulare al Micro Hidrocentralei Bilca, situată la o distanță de aproximativ 1,9 km. 

Din discuțiile purtate cu fratele mai mare și cu minorul de nouă ani a reieșit că acestora le-a fost frică să spună imediat părinților despre cele întâmplate de teamă să nu fie certați.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite