Definitivat. Un candidat a fost eliminat și zece s-au retras din examen

AcasăActualDefinitivat. Un candidat a fost eliminat și zece s-au retras din examen

Miercuri, 22 iulie, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020.

Dintre cei 268 de candidați cu drept de participare la proba scrisă, au fost prezenți 254 de candidați. Din cauza unor tentative de fraudă a fost eliminat un candidat. 14 candidați au absentat.

Conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru, zece candidați au decis să se retragă din motive personale.

În total, au fost transmise spre centrele de evaluare 243 de teze. Primele rezultate vor fi comunicate în data de 29 iulie în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro.

Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 29 iulie, după afișarea rezultatelor, și pe 30 iulie, până la ora 12:00.  Rezultatele finale se afișează în centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate astăzi, 22 iulie, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 16.00. De asemenea, acestea au fost afișate și la avizierele centrelor de examen.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite