Doi elevi suceveni premiați cu aur la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori FOTO

Doi elevi suceveni premiați cu aur la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori (OIASSJ 2022)

La cea dintâi ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori (OIASSJ 2022), organizată la Câmpulung Moldovenesc, doi elevi de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava și-au revendicat aurul și au adăugat în palmaresul personal și în cel al echipajelor României titlurile de învingător absolut la proba observațională de noapte, respectiv pe cel de învingător absolut la proba observațională de zi.

Ambii elevi fac parte din Grupa de astronomie, de la Centrul de Excelență Suceava, și sunt pregătiți atât de prof. dr. Petru Crăciun, inspector școlar general adjunct, inițiator și organizator al competiției internaționale, cât și de profesorii de fizică de la clasă, Carmen Amorăriței și Sorin Golda.

„Elevii ștefanieni care reconfirmă, din nou și din nou, performanțele pasionaților de astronomie din județul nostru la diverse și multiple competiții naționale și internaționale sunt David Palaghianu, din clasa a IX-a, Medalia de aur și învingător absolut la proba observațională de zi și Rafaela-Ecaterina Barac-Bologa, din clasa a X-a, premiată cu Medalia de aur și declarată învingător absolut la proba observațională de noapte.

Rezultatele lor, ca și ale tuturor elevilor din echipajele înscrise în concurs, reconfirmă nu doar consecvența și temeinicia pregătirii lor academice, cât și oportunitatea unei astfel de olimpiade, în contextul noilor provocări și perspective ale științei și educației.

Echipa Inspectoratului Școlar Județean Suceava transmite felicitări elevilor premiați, profesorilor și coordonatorilor lor, colegiului și familiilor care susțin și astfel educația pentru științele viitorului”, a transmis prof Grigore Bocanci, șef Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: