Doi pacienți cu Covid 19 din București și Teleorman preluați de Spitalul Județean Suceava

AcasăActualDoi pacienți cu Covid 19 din București și Teleorman preluați de Spitalul...

Spitalul Județean Suceava a răspuns, în cursul zilei de joi, solicitarii Centrului Operațional pentru Situații de Urgență, pentru a prelua doi pacienți confirmați cu Covid 19, din București și Teleorman.

Este vorba despre un pacient cu formă medie de boală ce necesită dializă, iar al doilea caz, este un pacient în stare gravă, care a fost a fost internat în secția de Terapie Intensivă.

„Un pacient cu formă medie ce necesită dializa a fost acceptat, unitatea noastră realizând dializa la pacienții Covid. Al doilea caz grav a fost preluat de Terapia Intensivă pe fondul unei scăderi a cazurilor ATI- Covid din unitatea noastră, de la 21 la 15 în câteva zile. Acceptarea acestor pacienți reprezintă un semn de solidaritate cu restul țării, cu zonele care se confruntă cu creșteri importante. Este posibil ca și spitalul nostru să se confrunte cu această problema într-un viitor apropiat și de aceea orice ajutor acordat este bine-venit. Din păcate unitatea noastră nu are resurse prea mari, mai ales pe partea de Terapie Intensivă, unde căutăm să ne întărim. În orice situație se menține un minim de paturi pentru cazurile din județ”, a declarat dr. Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean Suceava.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite