Două gospodării au fost afectate de un incendiu în comuna Preutești FOTO

AcasăEvenimentDouă gospodării au fost afectate de un incendiu în comuna Preutești FOTO

Două gospodării au fost afectate de un incendiu în satul Basarabi, comuna Preutești.

Luni dimineață, o femeie în vârstă de 65 de ani, din satul Basarabi, comuna Preutești a dat foc la o grămadă de resturi rămase de la o anexă ce a fost dărămată.

Aceasta, crezând că focul s-a stins, a mers în casă, însă în jurul orei 11.30, a auzit zgomote afară de la acoperișul grajdului și când a iesit din locuință a observat că arde acoperișul acestuia, cât și al anexei lipită de grajd, solicitând prin SNUAU 112 intervenția pompierilor. 

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Preutești și Cornu Luncii, au intervenit cu șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit și la anexele gospodărești, clădiri corp comun. Construcțiile, majoritare din lemn, ardeau generalizat, iar flăcările erau propagate și la proprietatea învecinată, unde ardeau un fânar și o stivă de lemne.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un foc făcut în aer liber, pentru igienizare (ardere deșeuri vegetale). Deși focarul inițial se afla la o distanță de aproximativ 50 de metri față de construcții, din cauza vântului puternic (pe fondul codului galben), flăcările (jar sau scântei purtate de vânt) s-au propagat la clădirile majoritare din lemn.

Incendiul a fost lichidat la ora 13.40.

Au ars acoperișul casei de locuit și anexele gospodărești (un adăpost de animale și două magazii) pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați. La proprietatea învecinată au ars fânarul, pe aproximativ 15 metri pătrați, și circa 12 metri cubi de lemn pentru construcție (cherestea).

În urma incendiului izbucnit a ars grajdul și anexa lipită de acesta în totalitate, precum și o parte din acoperișul casei, producând un prejudiciu de aproximativ 10.000 de lei. 

Din cercetările efectuate s-a stabilit că, focul s-a extins și la locuința unei vecine, unde a ars o anexă gospodărească cu destinație fânar, plante furajere depozitate, precum și stiva de lemn de construcție, producând un prejudiciu de aproximativ 20.000 de lei.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite