Două medalii de aur pentru România la World Choir Games în Coreea de Sud

Stire din :

Două medalii de aur pentru România la World Choir Games în Coreea de Sud

Corala „Ciprian Porumbescu” a Asociației „Sing Bucovina” din Suceava a scris istorie, astăzi, 7 iulie 2023. Coriștii au câștigat două medalii de aur în cadrul Jocurilor Mondiale Corale din Coreea de Sud, categoriile C15 – Musica Sacra a capella și C26 – Folklore a capella. Cei 28 de membri au fost singurii reprezentanți ai României. La acest eveniment au participat 324 de coruri din 48 de țări de pe tot mapamondul.

World Choir Games este cea mai mare competiție de muzică corală de pe glob, ce are la bază ideea Jocurilor Olimpice și este organizată de Interkultur, cea mai performantă și recunoscută entitate organizațională în domeniu.

Puternic angrenați în mișcarea cultă și corală din partea de N-E a țării, muzicienii s-au pregătit intens pentru această reprezentare istorică și se vor întoarce victorioși acasă. De altfel, activitatea bogată din ultimii ani evidențiază ascensiunea muzicală a coralei, în sprijinul acestora alăturându-se artiști români consacrați, confirmând, astfel, evoluția lor în domeniul muzical.

Alexandru Semeniuc este cel care s-a ocupat de pregătirea muzicală pentru acest concurs, conducându-i pe artiști pe culmile succesului prin măestria dirijorală. De partea de logistică, financiară și de organizare, s-a ocupat managerul coralei, Ionuț-Vichentie Ilisoi.

Pe lângă cele două probe de concurs care s-au desfășurat pe 4 și 5 iulie, coriștii au susținut și un concert al prieteniei, în data de 6 iulie, alături de coruri din Coreea de Sud, China și Indonezia.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :