Două persoane reținute pentru trafic de influență și complicitate la trafic de influență

AcasăEvenimentDouă persoane reținute pentru trafic de influență și complicitate la trafic de...

Două persoane reținute pentru trafic de influență și complicitate la trafic de influență

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 11 mai, a doi inculpați, persoane fizice, pentru comiterea unor infracțiuni de trafic de influență și complicitate la trafic de influență.

Potrivit procurorilor, în perioada mai – septembrie 2022, unul dintre inculpați, beneficiind de ajutorul celuilalt, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) trimisă în judecată și condamnată în primă instanță pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice suma de 50.000 euro, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor magistrați din cadrul unei curți de apel și că i-ar putea determina pe aceștia să pronunțe o condamnare a martorului la executarea unei pedepse cu suspendare.

În contextul menționat mai sus, la data de 21 septembrie 2022, martorul ar fi remis unuia dintre cei doi inculpați suma de 15.000 euro.

Demersurile celor doi inculpați ar fi rămas fără finalitatea promisă deoarece apelul martorului a fost respins, fiind ulterior încarcerat în penitenciar pentru executarea unei pedepse privative de libertate.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 12 mai, judecătorii Tribunalului Suceava au admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a celor doi inculpați, formulată de procurorii anticorupție.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și din partea Direcției Generale Anticorupție.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite