Dragostea pentru patrie s-a transmis din tată în fiu FOTO

AcasăActualDragostea pentru patrie s-a transmis din tată în fiu FOTO

Dragostea pentru patrie s-a transmis din tată în fiu în familia Cracea.

Elevul fruntaș Mihai Cracea de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a avut cel mai bun model de dragoste și devotament pentru țară încă din copilărie.

Tatăl său, Viorel Cosmin Cracea, poartă cu cinste și demnitate uniforma militară, fiind subofițer de companie în Batalionul 280 Infanterie Mecanizată „Căpitan Valter Mărăcineanu” din Focșani, fapt care l-a determinat pe elevul ștefănist să urmeze liceul militar.

Cu prilejul activității de orientare și consiliere în cariera militară desfășurată în Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, tatăl și fiul s-au întâlnit între Zidurile Cetății, locul unde Mihai se formează ca viitor militar al Armatei Române.

„Relația noastră a avut mereu un rol important în viața mea. De la el am învățat să fiu serios, educat, responsabil, descurcăreț. De asemenea, a fost implicat și în alegerea carierei mele. Încă de mic copil eram fascinat de viața din armată descrisă prin povestiri de tatăl meu. Am înțeles că armata nu este pentru oricine și că nu este doar o profesie. În spatele poveștilor se află un om puternic, o persoană care a făcut sacrificii de-a lungul anilor, s-a dedicat în totalitate acestei misiuni, a crezut în el și în idealurile lui. Astfel, avându-l drept exemplu, am decis să aleg acest drum și să urmez visul militar. Știu că această cale nu este una ușoară, ba chiar plină de obstacole, însă am aspirații mari, iar prin munca și implicarea proprie îmi voi atinge obiectivele” a declarat Mihai.

Foto: elev Matei Trofin

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite