Ce evenimente vor fi organizate în județul Suceava de Ziua Națională a României

Stire din :

De Ziua Națională, în județul Suceava au loc mai multe evenimente la care pot participa sucevenii și numeroșii turiști aflați în Bucovina pentru minivacanța 30 noiembrie – 4 decembrie, a anunțat Niculai Barbă, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava.

Astfel, la Suceava, ora 12.00, în Piața Tricolorului la Monumentul Eroilor – Bucovina Înaripată are loc ceremonialul militar organizat cu prilejul aniversării Zilei Naționale a României.

Imediat după ceremonial, în jurul orei 13.00, pe esplanada Casei de Cultură din Suceava, în Târgul de Crăciun, va începe un program artistic susținut de artiști de la Centrul Cultural Bucovina și invitați. Târgul de Crăciun este deschis și în această minivacanță.

Dintre evenimentele organizate în județ:

Câmpulung Moldovenesc, ora 17.00, retragere omagială cu torțe;

Rădăuți, ora 18.00, Casa de Cultură debutează Festivalul „Klavier Art Duo Festival”, singurul festival de pian la 4 mâini din România, care se desfășoară în perioada 1-4 decembrie;

Vatra Dornei, party pe patine, ora 16-21;

Gura Humorului, Festivalul Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț”, un festival competițional care se desfășoară la Casa de Cultură în perioada 1-3 decembrie și la care Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina, este partener al Primăriei Gura Humorului;

Siret, ora 13:00, spectacol la Centrul Cultural Mihai Teliman;

Putna, ora 17.00, Casa de Cultură „Ștefan cel Mare”, aprinderea luminilor în bradul de Crăciun.

Totodată, vicepreședintele CJ Suceava anunță că turiștii și sucevenii pot vizita Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean și Muzeul de Istorie în minivacanța de Ziua Națională, perioada 30 noiembrie – 4 decembrie.

Cetatea de Scaun a Sucevei va fi deschisă pentru public în intervalul orar 10.00 – 18.00, cu ultima intrare la ora 17.00.

Muzeul Satului Bucovinean va fi deschis între orele 9.00 – 16.00, cu ultima intrare la ora 15.30, iar Muzeul de Istorie va fi deschis în intervalul orar 09.00 – 17.00, cu ultima intrare la 16.15.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :