Gheorghe Flutur: Programul Ștefanian va avea în acest an o semnificație aparte

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că Programul Ștefanian care se desfășoară anual în perioada 24 iunie -2 iulie, va avea în acest an o semnificație aparte.

Flutur a anunțat că în prima zi a ediției din acest an vor fi prezente și delegații din Republica Moldova, respectiv din municipiul Chișinău și raioanele Ștefan Vodă, Sîngerei și Rîșcani. Cu acest prilej vor fi semnate înțelegeri de cooperare între județul Suceava și unitățile administrative din Republica Moldova.

Ceremonia semnării înțelegerilor de cooperare va fi organizată în Sala Unirii Bucovinei cu Țara din Palatul Administrativ.

La ceremonie au fost invitați să participe reprezentanți ai Universității „Ștefan cel Mare”, Camerei de Comerț și Industrie, Inspectoratului Școlar Județean, Muzeului Național al Bucovinei și Centrului Cultural Bucovina pentru discuții privind pregătirea unor proiecte comune pe domeniile prevăzute în acorduri.

Totodată, șeful administrației județene a precizat că în cursul după-amiezii de 24 iunie, se va oficia, la Capela din Cetatea de Scaun a Sucevei, slujba de pomenire a Domnitorilor Moldovei. Delegațiile din Republica Moldova vor vizita în cursul zilei Aeroportul, Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean și Muzeul de Istorie și vor merge în Târgul de Sânziene-Produs în Bucovina care se va deschide pe esplanada din centrul Sucevei.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră