Județul Suceava, sub asediul zăpezii. Drumuri blocate și oameni scoși cu șenilatele din nămeți VIDEO

Stire din :

Județul Suceava, sub asediul zăpezii. Drumuri blocate și oameni scoși cu șenilatele din nămeți

Pe fondul manifestarii fenomenelor meteo periculoase, pompierii militari suceveni au intervenit în cursul zilei de joi, 06 aprilie, în mai multe localități din județul Suceava.

Astfel, aceștia au avut o misiune de evacuare a două persoane blocate în zapada cu un autovehicul pe raza localității Liteni, comunii Moara, o misiune de salvare a 18 persoane (dintre care, trei minori), ale căror autovehicule (trei microbuze și un TIR) erau înzăpezite între localitățile Dornești și Ratoș. Persoanele au fost transportate la sediul primariei Dornești.

Totodată, pompierii au intervenit pentru salvarea a trei persoane, blocate în zapadă (un autoturism si un TIR) pe raza loc Trei Movile.

Două persoane dializate din orașul Siret au fost preluate de pompierii militari, cu autosenilata și au fost transportate la Spitalul Municipal din Radauti, pe ruta Ratoș-Dornești, care este închisă circulației.

Up date:

Joi, 06 aprielie, începând cu orele 22.30 se ridica restricțiile de trafic pe DN 17 Păltinoasa-Suceava și DN2 Fălticeni-Suceava (în ceea ce privește restricția de tonaj de 3,5 tone)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, întrunit în ședință extraordinară astăzi la sediul ISU Suceava, a analizat și acceptat propunerile formulate de Secția de Drumuri Naționale Suceava, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, respectiv Inspectoratul de Poliție Județean Suceava de închidere / menținere a restricțiilor pentru următoarele tronsoane de drum, funcție de evoluția vremii și posibilitățile de intervenție pentru deszăpezire, până în data de 07 aprilie, ora 10.00:

  • DN 2 (Fălticeni – Siret), cu mențiunea că se permite circulația autovehiculelor cu masa maximă autorizată =< 3,5 tone, pe axa Suceava – Rădăuți;
  • DN 17 (Suceava – Păltinoasa);
  • DN 17 A (Rădăuți – Ratoș);
  • DN 29 (Suceava – limită de județ cu Botoșani).

Secțiile de Drumuri Naționale Suceava și Câmpulung Moldovenesc vor dispune măsuri pentru redimensionarea judicioasă și relocarea capabilităților de intervenție în zonele Rădăuți și Fălticeni, în vederea asigurării măsurilor necesare intervențiilor și gestionării situațiilor de urgență pe tronsoanele de drum din aceste zone.

De asemenea, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava în calitate de administrator al drumurilor județene, cu avizul Serviciului poliției rutiere din cadrul IPJ Suceava, a instituit restricție de circulație a tuturor categoriilor de vehicule, pe următoarele trasee:

-DJ 209 C KM. 0+870 – KM.24+00 Moara – Frumoasa – Liteni – Lucăcești – Berchișești;

-DJ 209 D KM. 26+00 – KM.48+340 Călinești Enache – Șerbăuți – Calafindești -Negostina – Bălcăuți – Negostina – Siret,

precum și pe trasele conform celor precizate mai jos:

DJ 291 A0+000 – 21+000DN 29A – Zvoriştea – Grămeşti – Siret (DN2)21,000
 30+575 – 45+300Siret (DN2) – Muşeniţa – Frătăuţii Noi (DJ 178C)14,725

Închiderea circulației se va face temporar, până la degajarea parții carosabile.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :