Material lemnos confiscat și amendă în valoare de 2.000 lei pentru transport ilicit de lemn

AcasăRădăuțiVicovu de SusMaterial lemnos confiscat și amendă în valoare de 2.000 lei pentru transport...

Material lemnos confiscat și amendă în valoare de 2.000 lei pentru transport ilicit de lemn

La data de 17 martie, în jurul orei 19:30,polițiștii din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Calea Cernăuți, pe raza orașului Vicovu de Sus, au identificat in trafic o autoutilitară, transportând material lemnos.

Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat de 33 ani, din com/sat. Straja.

Conducătorului auto i s-a solicitat să înmâneze documentele personale, ale autoutilitarei şi cele privitoare la materialul lemnos transportat, acesta prezentând un aviz de însoțire a materialului lemnos, pentru cantitatea de 4,094 mc cherestea.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la diferența dintre volumul transportat pe autoutilitară și cel înscris în avizul de însoțire, s-a procedat la conducerea acestuia la Ocolul Silvic Putna-Centrul de prelucrare a lemnului Putna.

Lucrătorii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos transportat, rezultând în plus cantitatea de 1.54 m3 lemn foc specia rășinoase, față de materialul lemnos trecut în avizul de însoțire.

În conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 modificată s-a dispus confiscarea cantății de lemn foc, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.

Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 2000 lei, conform Legii nr. 171/2010 modificată.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite