Material lemnos în valoare de peste 30.000 de lei confiscat de polițiști

AcasăLocaleFălticeniMaterial lemnos în valoare de peste 30.000 de lei confiscat de polițiști

Material lemnos în valoare de peste 30.000 de lei confiscat de polițiști

La data de 23 martie, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică-Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea de material lemnos la o societate comercială din comuna Mălini.

Polițiștii au stabilit că în depozitul societății era cantitatea de 29,43 mc cherestrea de esență răsinoase și 9,40 mc lemn rotund de esență răsinoase fără documente care să ateste proveniența legală.

De asemenea, s-a constatat că operatorul economic nu a respectat obligația de a efectua fotografiile aferente materialului lemnos transportat, pentru unele avize de însotire electronice raportate in aplicația SUMAL 2.0.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a administratorului societății, aplicându-se 3 sancţiuni contravenționale in valoare de 5.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii totale de 14,17 mc lemn rotund de esență răsinoase în valoare de 3.584 lei si 29,43 mc cherestea de esență răsinoase in valoare de 27.222 lei .

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite