Niculai Barbă a plantat, simbolic, stejari și tei la Stupca, la 105 ani de la Unirea Basarabiei cu Țara FOTO

Stire din :

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a anunțat că în cursul zilei de luni 27 martie, a plantat stejari și tei la obiectivele turistice din cadrul Complexului Muzeal „Ciprian Porumbescu” – Muzeul Memorial, Casa Memorială și mormintele familiei Porumbescu.

„La 105 ani de la Unirea Basarabiei cu Țara, în parcul de la intrarea în Muzeul Memorial „Ciprian Porumbescu” am plantat simbolic 3 stejari, unul pentru Basarabia, unul pentru Bucovina și unul pentru Ardeal, provincii care s au unit acum 105 cu Țara. De asemenea, la Casa Memorială am plantat tei și stejari, iar la morminte am plantat un tei în apropierea bătrânului tei existent acolo de peste 100 de ani”, a declarat Niculai Barbă.

El a transmis că a participat la această acțiune împreună cu personal silvic și de la unitățile muzeale, cu care a stabilit ca în perioada următoare să se desfășoare o campanie de plantare în parcul Muzeului Memorial „Ciprian Porumbescu”.

„Pe parcursul zilei am avut o întâlnire și cu domnul primar al comunei Ciprian Porumbescu, Nimițean Dumitru, cu care am stabilit ca, împreună cu personalul silvic, să desfășurăm o campanie de împăduriri în zonele predispuse la alunecări de teren.Tot astăzi, la Stupca, ne-am întâlnit și cu reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, cu care am discutat despre organizarea la Stupca a evenimentelor din 5 și 6 iunie, prin care îl vom comemora pe marele nostru compozitor și patriot, Ciprian Porumbescu”, a declarat vicepreședintele CJ Suceava.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :