miercuri, ianuarie 19, 2022
2.3 C
Suceava
AcasăActualNiculai Barbă: "Bucovina este în topul preferințelor turiștilor care sărbătoresc Crăciunul și...

Niculai Barbă: „Bucovina este în topul preferințelor turiștilor care sărbătoresc Crăciunul și Anul Nou pe stil vechi”

- Advertisement -

Niculai Barbă: „Bucovina este în topul preferințelor turiștilor care sărbătoresc Crăciunul și Anul Nou pe stil vechi”

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, anunță că în momentul de față gradul de ocupare al pensiunilor din zona de munte este de peste 85 % acum, când se serbează Crăciunul pe stil vechi și va mai crește în perioada următoare când este Anul Nou pe stil vechi. Situația este comparabilă cu cea din anul 2019.

„Deși după ce se termină vacanța, în general în țară gradul de ocupare scade, la noi, în Bucovina se menține un grad ridicat de ocupare ca urmare a faptului ca vin turiștii ce petrec sărbătorile pe rit vechi. Bucovina oferă servicii și ospitalitate. Găsesc tot ce își doresc pentru astfel de perioade. Mâncare, agrement, peisaje deosebite, tradiții și în special autenticul zonei. La pensiunile din județul Suceava au ajuns numeroase grupuri de turiști din Republica Moldova si Ucraina care petrec Sărbătorile de Iarnă pe stil vechi, venind familii întregi cu copii, părinți și bunici”, a declarat Niculai Barbă.

El subliniază faptul că și pârtiile de schi din județ sunt deschise, iar temperaturile scăzute din această perioadă sunt propice pentru sporturile de iarnă.

„Turiștii care vor să parcurgă trasee montane sunt rugați să se informeze înainte despre starea vremii și să ia în calcul recomandările Serviciului Salvamont Suceava”, a transmis vicepreședintele CJ Suceava.

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: