miercuri, august 10, 2022
14.9 C
Suceava
AcasăActualNiculai Barbă: Invit turiștii și sucevenii să participe la Festivalul Internațional de...

Niculai Barbă: Invit turiștii și sucevenii să participe la Festivalul Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a invitat turiștii și sucevenii să participe la un eveniment de referinţă, Festivalul Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, care are loc, în perioada 22-24 iulie 2022, la Câmpulung Moldovenesc.

Pe platoul central din Câmpulung Moldovenesc va avea loc ediția cu numărul 33 a Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”. În acest an se revine la amploarea de înainte de pandemie, la eveniment participând artiști din cinci țari, România, Polonia, Ungaria, Republica Moldova și din Ucraina.

În aceeași perioadă, Centrul Cultural ,,Bucovina” organizează, tot la Câmpulung Moldovenesc, faza finală a Festivalului-concurs județean de folclor „Comori de suflet românesc”, ediția a XVIII-a, în care vor evolua peste 30 de grupuri folclorice, grupuri vocale, grupuri vocal-instrumentale, ansambluri folclorice, formații de obiceiuri și soliști din județ, iar vineri, 22 iulie, începând cu ora 20:00, Ansamblul Artistic Profesionist “Ciprian Porumbescu” va susține un concert extraordinar.

„Invităm turiștii care se află în această perioadă în judeţ să participe la un eveniment excepțional în care se prezintă bogăția culturii populare bucovinene în aspectul ei multicultural, unde formațiile artistice din cele 5 țări prezente vor face o promovare atractivă portului, obiceiurilor, cântecului și jocului bucovinean. Câmpulung Moldovenesc devine pentru câteva zile un pol de atracție pentru toți cei care doresc să vadă autenticul la el acasă, în aceeași perioadă având loc și un interesant târg al meșterilor populari.

În strategia noastră de promovare a Bucovinei din punct de vedere turistic pregătim diversificarea ofertei prin organizarea de evenimente cultural-artistice de amploare, dezvoltând astfel o nouă componentă a turismului, turismul de eveniment. De altfel, Consiliul Județean Suceava a întocmit un calendar de activităţi cultural-artistice și de promovare pe durata întregii veri”, a transmis Niculai Barbă.

Pe parcursul lunii august, Luna Diasporei, în fiecare săptămână, în Cetatea de Scaun a Sucevei, la Putna, la Ciocănești, la Câmpulung Moldovenesc, la Vatra Dornei, la Rădăuţi și Siret – practic pe întregul teritoriul al județului Suceava, sunt organizate evenimente și concerte pe gustul tuturor turiștilor și al sucevenilor, va fi muzică de toate genurile, anul acesta incluzând în program folk-ul și jazz-ul, pe lângă spectacolele și evenimentele devenite deja tradiționale.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: