spot_img

O elevă de la Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc a ajuns în top III la un concurs mondial de eseuri FOTO

AcasăLocaleCâmpulungO elevă de la Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc a ajuns în top...

O elevă de la Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc a ajuns în top III la un concurs mondial de eseuri

Pregătirea temeinică, ambiția și dorința de a-și depăși limitele sunt doar câteva dintre calitățile care au ajutat-o pe eleva caporal Ecaterina-Andreea David, de la Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc, să ajungă în rândul celor mai buni.

Ecaterina a reușit performanța de a ajunge în top III la concursul mondial de eseuri organizat în cadrul Forumului Internațional pentru Pace, Securitate și Prosperitate (IFPSP).

Competitia a fost strânsă, au participat peste 150 de concurenți din colegii militare și civile din întreaga lume, care au elaborat lucrări pe tema Misinformation and Disinformation. Andreea a ales un titlu interesant: „Current examples of disinformation campaigns and countervailing measures applied today”, care i-a dat posibilitatea să își manifeste gândirea critică și să își pună în valoare cultura generală și competențele lingvistice.

„Am privit acest concurs drept o oportunitate de a cunoaște cât mai mult, de a nu simți frică de noi încercări și de avea încredere în ceea ce spun. După multă muncă, determinare și concentrare, am eleborat un eseu care a pornit de la nevoia reală a tuturor de a fi informați corect asupra evenimentelor care au loc la nivel național și internațional. Toate ideile au fost susținute cu argumente bine gândite, alegând să îmi dedic timpul descoperind noi informații. Într-un final, tot efortul a fost răsplătit, ceea ce m-a făcut să realizez că un vis bine stabilit nu poate fi dus la bun sfârșit fără dorința asiduă de a câștiga și fără perseverență”, a declarat elev caporal Ecaterina-Andreea David.

În cadrul aceleași competiții, la secțiunea video, echipajul care a reprezentat Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, format din eleva caporal Arina Pantază, eleva caporal Corina Mihai, eleva sergent Bianca Mihăilă, eleva caporal Ilinca Pavăl, eleva sergent Ana-Maria Drug și eleva sergent Lorena Veliș s-a clasat în primele șase locuri la nivel mondial, cu proiectul „The evil has greater borders”. Rezultatele elevilor au fost posibile cu sprijinul doamnei profesoare Alexandrina Zuza.

Forumului Internațional pentru Pace, Securitate și Prosperitate este o organizație non-guvernamentală, cu sediul în Canada, care îşi propune formarea tinerelor generații în spiritul valorilor fundamentale ale libertății individuale, democrației și drepturilor fundamentale ale omului.

Foto Laurențiu Sbiera

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

spot_img