spot_img

O nouă serie de cursuri gratuite de antreprenoriat și competențe digitale pentru tinerele mame, la USV

AcasăActualO nouă serie de cursuri gratuite de antreprenoriat și competențe digitale pentru...

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava invită tinerele mame, din județele Suceava, Botoșani și Neamț, să se înscrie la cea de-a treia serie a cursurilor gratuite de Antreprenoriat și Competențe Digitale, din proiectul Mommypreneurs. 

Cursurile vor începe în luna mai şi vor dura 12 săptămâni. Acestea se adresează femeilor cu vârsta maximă de 29 de ani, care se află în concediu de maternitate sau au terminat concediul, dar nu au un loc de muncă.

Mamele care aleg cursurile de instruire antreprenorială vor dobândi abilități și cunoștințe de bază (juridice, financiare, de marketing, operațiuni, rețea) necesare dezvoltării ideilor de afaceri, lansării de startup-uri și comercializării produselor / serviciilor. Cursurile de IT se vor axa preponderent pe comerț electronic și web design. Subiectele care urmează să fie predate vor dezvolta cele mai solicitate abilități digitale în acest moment pe piață, la un nivel care NU necesită o experiență anterioară extinsă în domeniul IT. Conținuturile instruirii vor fi furnizate şi on-line, ceea ce va permite studiul acasă, după un program personal al fiecărei mămici.

Cursurile gratuite sunt susținute de lectori, angajați ai USV, afiliați la Facultatea de Inginerie Electrică şi Știința Calculatoarelor şi la Facultatea de Științe Economice şi Administrație Publică, toți cu experiență în predare și colaborare cu adulții.

Înscrierile se fac prin completarea unui formular pe site-ul proiectului https://mommypreneurs.eu/

După finalizarea cursurilor, mămicile primesc o diplomă de participare eliberată de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Acest proiect este finanțat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin Granturile Spațiului Economic European (SEE) și Norvegiene.

Proiectul a început în ianuarie 2019 şi va fi implementat timp de 24 de luni, de către opt parteneri din șapte state europene: Cipru, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, România şi Spania.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

spot_img