Pacientă trimisă de la Spitalul Județean Bacău, salvată de medicii radiologi intervenționiști ai Spitalului Județean Suceava

AcasăActualPacientă trimisă de la Spitalul Județean Bacău, salvată de medicii radiologi intervenționiști...

În data de 27 decembrie a fost tratată cu succes prin embolizare, o pacientă de 49 de ani din județul Bacău, care avea o hemoragie uterină masivă pe fondul unui cancer de col uterin. Pacienta a fost transferata de la Spitalul Județean din Bacău la Spitalul Județean Suceava.

„Abordul vascular a fost la nivelul brațului și intervenția a durat 30 de minute. Va fi externată zilele următoare și va putea începe tratamentul bolii de bază”, a declarat dr. Catalin Lulciuc, medic radiolog intervenționist.

În ultima perioadă a crescut numărul pacientelor la care fibroamele uterine au fost tratate prin embolizare, evitându-se astfel intervențiile chirurgicale clasice mai complicate care presupun și riscuri mai mari.

Procedura presupune închiderea ramurilor mici arteriale din interiorul fibroamelor prin injectarea de microparticule biocompatibile. Fibroamele nu mai sunt vascularizate și intra într-un proces de involuție și resorbție.

„Există o adresabilitate tot mai mare atât din partea pacienților cât și din partea spitalelor din județele învecinate pentru procedurile minim invazive efectuate de medicii radiologi intervenționiști din Spitalul Județean Suceava. Ne asteptam că, o dată ce heliportul va fi functional să crească numărul cazurilor trimise din județe mai îndepărtate, ce vor avea nevoie de proceduri realizate de medicii radiologi interventioniști, în special în cazul accidentelor vasculare cerebrale”, a transmis dr Dan Teodorovici, purtător de cuvânt Spitalul Județean Suceava.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite