Percheziții în Suceava, Iași și Brașov. Un individ a fost reținut pentru trafic de minori

AcasăEvenimentPercheziții în Suceava, Iași și Brașov. Un individ a fost reținut pentru...

Percheziții în Suceava, Iași și Brașov. Un individ a fost reținut pentru trafic de minori

La data de 27 aprilie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

În cauză s-a reținut că, în luna august 2022, individul a recrutat o persoană vătămată minoră, în vârstă de 17 ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se afla (vârstă fragedă, lipsuri materiale, alienare familială).

Ulterior, în perioada august 2022 – aprilie 2023, acesta a adăpostit persoana vătămată minoră în apartamente închiriate în regim hotelier și a transportat-o pe raza municipiilor Iași, Suceava, Brașov și Bacău, în scopul exploatării prin obligare la practicarea prostituției.

În ziua de 27 aprilie au fost efectuate trei percheziții domiciliare la locuințele unor persoane fizice situate pe raza județului Iași și în municipiile Brașov și Suceava, fiind identificate și ridicate sume de bani, înscrisuri relevante pentru soluționarea cauzei, telefoane mobile și un autoturism.

În cursul zilei de vineri a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 zile.

Activitățile judiciare au fost realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Iași, Brașov și Suceava.Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Iași.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite