Peste o mie de angajați din învățământ au protestat în centrul Sucevei FOTO VIDEO

AcasăEvenimentPeste o mie de angajați din învățământ au protestat în centrul Sucevei...

Peste o mie de angajați din învățământ au protestat vineri în centrul Sucevei.

Nemulţumirile profesorilor suceveni s-au mutat vineri în stradă. Protestul a început la ora 11.00 pe esplanada Casei de Cultură, unde peste o mie de angajați din învățământ au venit înarmați cu vuvuzele, fluiere, bannere și pancarte.

„4 la purtare pentru Guvernare”, „Nu cerem milă, cerem ce se cuvine!”, „Exmatriculare pentru Guvernare”, „Educația nu este o problemă, este un drept”, „Greva educației, greva demnității sociale” , „Performanța începe de la 6% din PIB!”, „Educația nu este o problemă, este un drept!” etc, au fost câteva dintre mesajele care s-au regăsit astăzi pe pancarte.

„Suntem în a cincea zi de grevă. Suntem obligați să continuăm această formă de protest supremă. Răspunsul îl dăm acum în stradă. A venit aseară Guvernul cu o ofertă, un fel de bătaie de joc la adresa noastră. Practic oferta de aseară nu a venit cu nimic concludent față de oferta înaintată acum două zile…. Cu siguranță vom continua protestele. Stă în puterea Guvernului ca acest protest să se încheie. Suntem aici pentru că ne-am săturat să nu ne mai putem face treaba așa cum ne dorim. Noi vrem să intrăm în normalitate. Asta ne dorim. Legislația nu este respectată în totalitate. Drepturile salariale nu ni se plătesc la nivelul salariului de bază, aflat în plată. Se folosesc de orice fel de tertipuri să fim diminuați la salariu, în condițiile în care puterea de cumpărare scade și prețurile cresc într-un ritm exponențial….Este foarte important că și elevii și părinții sunt alături de noi. Niciodată nu s-a mai întâmplat în România după Revoluție o astfel de acțiune fără precedent, în care opinia publică este aproape în totalitate de partea noastră”, a declarat prof. Giani Leonte, președintele Alianței Sindicatelor Libere din Învățământ Suceava.

De pe esplanada Casei de Cultură, protestatarii au pornit în marș spre Prefectura Suceava, unde au pus pixuri pe scările instituției astfel încât autoritățile „ să-și amintească cine le-a pus pixul în mână”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite