luni, iulie 4, 2022
31.8 C
Suceava
AcasăActualPetrecere surpriză pentru un băiețel refugiat, la tabăra mobilă din Rădăuți ...

Petrecere surpriză pentru un băiețel refugiat, la tabăra mobilă din Rădăuți FOTO-VIDEO

Petrecere surpriză pentru un băiețel refugiat, la tabăra mobilă din Rădăuți

Din cei aproape o sută de cetățeni ucraineni, care sunt cazați în tabăra mobilă de refugiați instalată în zona stadionului din municipiul Rădăuți, 44 sunt minori.

Unul dintre copilași, Valentin, a împlinit miercuri vârsta de patru ani și pompierii militari suceveni, împreună cu voluntarii de la „Salvați Copiii”, i-au organizat o petrecere surpriză.

„Ieri a fost ziua lui Valentin. Un alt moment propice pentru o surpriză făcută celor mici, iar pompierii militari, împreună cu voluntarii de la „Salvați Copiii”, au pregătit momentul. Toți copiii din tabără au fost invitați să sărbătorească, alături de Valentin, împlinirea celor 4 anișori de viață. Copii fugiți din calea războiului, majoritatea doar cu unul dintre părinți, cu mama, iar câțiva doar cu bunica… Mulți dintre ei au ceva „vechime” în tabăra mobilă. Îi știu pe pompieri, cunosc toate ungherele și locurile de joacă, s-au familiarizat cu zona… Nu știm dacă se simt ca acasă, deși facem tot ce ne stă în putință să le oferim condițiile necesare. Dar știm că cei mici fac față mai bine acestei situații. Iar atunci când reușim să îi facem să zâmbească, la rândul lor, transmit un crâmpei de liniște sufletească și părinților…Ieri a fost ziua lui Valentin. Un alt moment propice pentru o surpriză făcută celor mici, iar pompierii militari, împreună cu voluntarii de la „Salvați Copiii”, au pregătit momentul. Toți copiii din tabără au fost invitați să sărbătorească, alături de Valentin, împlinirea celor 4 anișori de viață. Au cântat „La mulți ani!”, au servit câte o felie de tort, s-au jucat și… au zâmbit…La Mulți Ani Sănătoși, Valentin!”, au transmis reprezentanții ISU Suceava.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: