Bucovina MediaActualitatePlângere penală pe numele unui angajat al D.G.A.S.P.C. Suceava pentru că...

Plângere penală pe numele unui angajat al D.G.A.S.P.C. Suceava pentru că a refuzat testarea angajaților și beneficiarilor Centrului „O Nouă Șansă” de la Todirești

Luni 25.05.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a fost înregistrată o plângere penală formulată de un angajat al D.G.A.S.P.C. Suceava, cu privire la faptul că un alt angajat al D.G.A.S.P.C. Suceava nu a luat măsurile necesare în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, respectiv a refuzat testarea angajaţilor şi a beneficiarilor Centrului de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoanele Adulte cu Dizabilități „O Nouă Şansă” Todireşti, în pofida faptului că un angajat al centrului fusese confirmat pozitiv la testul COVID 19, iar o parte din beneficiari prezentau simptomele infecţiei cu virusul.

De asemenea, angajatul în cauză nu şi-ar fi îndeplinit întocmai atribuţiile de serviciu şi nu ar fi respectat măsurile instituite prin reglementările legislative şi procedurile interne privitoare la prevenirea răspândirii COVID-19 în cadrul Centrului, punând astfel în pericol atât sănătatea beneficiarilor, cât şi pe cea a angajaţilor centrului rezidenţial.

Cercetările se vor desfăşura în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

Menţionăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge, sub nicio formă, principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

TOP CITITE

CITEȘTE ȘI