Președintele Consiliului Județean Suceava anunță că au sosit microbuzele școlare pentru elevii din Broșteni, Udești și Dolhasca

AcasăActualPreședintele Consiliului Județean Suceava anunță că au sosit microbuzele școlare pentru elevii...

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, anunță că au sosit microbuzele școlare pentru elevii din Broșteni, Udești și Dolhasca.

Astfel, au fost înmânate cheile și documentele pentru microbuzul alocat orașului Broșteni. Prezent la întâlnirea cu ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a fost primarul de Broșteni, Alexandru Hurjui, care a primit un microbuz școlar nou.

De asemenea, au primit câte un microbuz primăria comunei Udești și primăria orașului Dolhasca.

Aceste microbuze marca Renault sunt de 16+1 locuri, cu motoare diesel de 2400 cm², care au dublu sistem de încălzire și aer condiționat.

Reamintim că a fost aprobată achiziționarea de către CJ Suceava prin Ministerul Educației a 26 de microbuze, de data acesta cu motoare electrice pentru alte 26 de primării din județul Suceava.

„În județul Suceava sunt 145 de microbuze școlare, fiind nevoie de circa 400. În acest sens, CJ Suveava pregătește o nouă aplicație, de data acesta printr-un program din fondul de mediu, prin care sperăm să mai procurăm alte 20 de microbuze școlare pentru înnoirea parcului existent, dar și pentru dotarea unor școli care nu au în momentul de față aceste microbuze”, a declarat Gheorghe Flutur.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite