Primărie din județul Suceava amendată cu 15.000 lei de Garda de Mediu pentru că nu a implementat colectarea selectivă a deșeurilor

AcasăActualPrimărie din județul Suceava amendată cu 15.000 lei de Garda de Mediu...

Garda de Mediu Suceava a anunțat faptul că o primărie din județ a fost amendată pentru că nu a asigurat colectarea selectivă.

„Garda Națională de Mediu continuă inspecțiile planificate tematice la unitățile administrativ-teritoriale, pentru verificarea stadiului de realizare a masurilor prioritare de guvernanta privind gestionarea deșeurilor municipale (conform Planului National de Gestionare a Deșeurilor) si a stării de salubrizare a localităților. Cu ocazia controlului efectuat la o unitate administrativ-teritoriala din județul Suceava s-a constatat ca pe teritoriul acesteia nu este asigurata colectarea separata a deșeurile menajere si reciclabile, nefiind îndeplinite și respectate nici alte obligații ce deriva din aplicarea prevederilor O.U.G. nr. 74/2018 si ale Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor. În consecință, in sarcina autorității administrației publice locale in cauza s-au aplicat două sancțiuni contravenționale constând în avertisment și amendă în cuantum de 15.000 lei, totodată fiind impuse masuri de remediere a situațiilor neconforme constatate” a transmis Garda de Mediu Suceava.

Garda de Mediu

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite