AcasăActualProgramul evenimentelor organizate de Ziua Bucovinei

Programul evenimentelor organizate de Ziua Bucovinei

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat programul evenimentelor organizate de Ziua Bucovinei

Săptămâna viitoare debutează cu marcarea Zilei Bucovinei, când organizăm mai multe evenimente, unele fiind în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava, a anunțat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

„Luni, 28 noiembrie, ora 09.00, Sala Unirii din curtea interioară a Palatului Administrativ Suceava, va avea loc o ședință solemnă cu ocazia Zilei Unirii Bucovinei cu Țara, ocazie cu care voi da citire Declarației de Unire. Voi înmâna diplomele de cetățean de onoare unor personalități aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, precum și unor sportivi suceveni performeri mondiali.

Este vorba despre Monica Terteliu-Băițan și Roxana Filip, medici în cadrul Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și conf. univ. dr. Andrei Lobliuc de la Universitatea ”Stefan cel Mare” , precum și sportivilor suceveni Geanina-Elena Beleagă, Sergiu Vasile Bejan, Andrei Cîmpan, Ionela-Livia Cozmiuc, Maria-Magdalena Rusu și Maria Tivodariu.

Vom depune, apoi, jerbe de flori la bustul lui Iancu Flondor din zona Palatului Administrativ și vom participa la dezvelirea bustului generalului Iacob Zadik, încă o personalitate care a avut un rol important în Unirea Bucovinei cu România.

Programul evenimentelor:

Începând cu ora 11.00 vom participa la inaugurarea Monumentului „Turnul Unirii” de la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Suceava, un moment unic coordonat de preotul Viorel Ioan Vârlan.

La ora 13.00 voi participa la un eveniment organizat la Mitocu Dragomirnei, fosta localitate de graniță între Bucovina și vechiul Regat.

Tot de Ziua Bucovinei, la ora 15.00, în cadrul unui eveniment voi premia elevi din învățământul preuniversitar din județul Suceava, ocazie cu care va avea loc si un program artistic susținut de elevii Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava.

La ora 18.00, alături de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, voi participa la aprinderea luminilor din bradul de Crăciun, situat în centrul municipiului, ocazie cu care va avea loc și un spectacol susținut de Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava.

De menționat faptul că la finalul săptămânii viitoare urmează o minivacanță de Sfântul Andrei și Ziua Națională, de miercuri, 30 noiembrie până duminică, 4 decembrie.

De Ziua Națională a României, 1 Decembrie, vom participa la ceremonia militară și religioasă organizată în Piața Tricolorului din centrul municipiului Suceava, începând cu ora 12.00″, a transmis Gheorghe Flutur.

Citește și: https://bucovinamedia.ro/actual/targul-de-craciun-din-suceava-se-deschide-de-ziua-bucovinei/63525/

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Din aceeasi categorie :

Bărbat luat la bătaie într-o spălătorie auto din Rădăuți

Sâmbătă după-amiază, lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un bărbat de 49 ani, din orașul Milișăuți,...

Premieră pentru sistemul medical de stat din România realizată la Spitalul Județean Suceava

În cadrul Compartimentului de Radiologie Intervenționala al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, au fost efectuate în cursul zilei de vineri,...

Peste 160 de percheziţii DNA în București, Suceava și alte șase județe, într-un dosar de corupție și infracțiuni la regimul vamal

În cursul zilei de 23 noiembrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții în 162 de locații (o...

Autobuze din oră în oră din Gara Burdujeni spre Aeroportul Suceava, din 15 decembrie

Anunțul a fost făcut de viceprimarul Lucian Harșovschi, miercuri, în ședința de Consiliu Local. "Mai mult, vom avea și autobuz de noapte care va...

Gheorghe Flutur: „Am obținut o serioasă victorie pentru pensionari, majorarea punctului de pensie cu 12,5 % pentru toate pensiile”

Gheorghe Flutur, prim-vicepreședintele PNL, a anunțat că în urma ședinței de luni seară a coaliției de guvernare au fost stabilite măsuri importante pentru creșterea...
Ultimile stiri :